22. listopada 2024.

Festival tamburaške, zabavne i pop glazbe – “Lika Fest” postaje međunarodni događaj

U sklopu dugogodišnje manifestacije “Jesen u Lici”, koja svake godine slavi jedinstvenost i bogatstvo ličkog kraja, 4. listopada s početkom u 20 sati, na Trgu Stjepana Radića, održat će se drugi po redu “Lika Fest”. Ovaj festival, posvećen tamburaškoj, zabavnoj i pop glazbi, pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije, postao je jedan od ključnih glazbenih događaja u regiji, potvrđujući svoj značaj i popularnost na kulturnoj sceni.

Ovogodišnji Lika Fest izdvaja se po sve širem međunarodnom karakteru. Osim domaćih izvođača iz Hrvatske, na festivalu će sudjelovati i glazbenici iz Pečuha (Mađarska), Subotice (Srbija), Bihaća (Bosna i Hercegovina) te Čitluka (Bosna i Hercegovina). Time ovaj događaj potvrđuje svoju važnost ne samo u Hrvatskoj, nego i šire u regiji, okupljajući ljubitelje tamburaške i popularne glazbe iz brojnih zemalja.

Ove godine slušat ćemo: 

LIKO MOJA PLEMENITA – Ivan Štimac Hans i Tamburaški sastav Baće

NAMIGUŠA – Andrija Kos i Tamburaški sastav Misija

LUDA GLAVO – Marko Križanović i Tamburaški sastav Misija

HEJ SOKOLE – Luka Samardžić i Tamburaški sastav Kaptol  

SENKA – Prijatelji tambure Bihać  

HEJ PJESMO MOJA – Divne godine

KAD TI KAŽEM VOLIM TE – Anđelka Baburić  

A TADA SI DOŠLA TI – Stjepan Japarić

ROĐENI BARABA – DADO

ŠTO ĆE ŽIVOT KAD NEMA TEBE – Željko Sesvečan

VELEBITE MALI ALANE– Miomir Bubalo Miško

MALA GARAVA – Vlado Dasović

POZDRAV LIKO NAŠEG RODA DIKO – Ivan Šegedin

LIKO MOJA TU ŽIVE HRVATI – Stjepan Milinković

DOBAR RITAM – HKUD sv. Marko Vionica

DANGUBICA – Meri Miljković

GOLUBICE MALA – Ivica Šeperić

LIJEPA MARA – Mirko Švenda Žiga  

LIČKI SLAVONAC – Boris Ćiro Gašparac

BIT ĆE LIČKI SVATOVI – Marianna Ilkiv

VELEBITE – Dražen Žanko

Lika Fest 2023. / Likote

Lika Fest ne promovira samo tamburašku glazbu i zabavnu scenu, već služi i kao platforma za promociju kulturne baštine i tradicije Like. Posjetitelji manifestacije “Jesen u Lici“ mogu uživati u izložbama lokalnih proizvoda, delicijama, rukotvorinama itd., a nakon zatvaranja prvog dana izložbe kreće Festival koji  pridonosi očuvanju i promociji lokalne kulture, povezujući je s modernim glazbenim izrazom.

Uz snažnu podršku Ličko-senjske županije, Festival nastavlja svoje pozicioniranje kao jedan od vodećih kulturnih događaja u Lici, ali i šire, s velikim potencijalom za daljnji rast. Svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i izvođača, čime učvršćuje svoju poziciju kao jedan od vodećih kulturnih događaja u ovom dijelu Hrvatske.

Najbolje iz Like