22. listopada 2024.

Utemeljitelji HDZ-a održali sjednicu te dali punu potporu projektu izgradnje Kaznionice u Gospiću

U utorak 19. prosinca održana je Izvještajna sjednica Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije.

Sjednica je započela odavanjem počasti minutom šutnje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim braniteljima i preminulim članovima HDZ-a.

Nazočnima se na početku sjednice obratila predsjednica Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije Mara Stilinović, koja je ujedno podnijela izvješće o dosadašnjem radu, upoznala nazočne s aktualnom političkom situacijom te pripremama za nadolazeće izbore.

U ime Županijske organizacije HDZ-a nazočnima se obratio tajnik Ivica Radošević koji je utemeljitelje upoznao s radom ŽO HDZ-a te projektima koji su u postupku realizacije ili u dokumentacijskim pripremama u svim dijelovima Ličko- senjske županije.

Mario Stilinović, predsjednik GO HDZ-a Gospić upoznao je nazočne s radom GO HDZ-a grada Gospića, a poseban osvrt dao je na projekt vrijedan 70 milijuna eura vezan uz izgradnju Kaznionice u Gospiću u kojoj bi se otvorilo preko 250 novih radnih mjesta, koji je postao upitan za realizaciju uslijed nedonošenja Odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja grada Gospića, rekavši da je ovakvom odgodom donošenja odluke od strane Gradskog vijeća Grada Gospića direktno ugrožena realizacija i drugog kapitalnog projekta na području grada Gospića, odnosno izgradnja gospićke istočne obilaznice (spoj Budačke i Bilajske ulice) s izgradnjom mosta preko rijeke Like, s koje bi bio omogućen pristup budućoj Kaznionici, istaknuvši da bi izgradnjom obilaznice uz rasterećenje prometa kroz središte grada Gospića, ista ujedno bila i razvojnog karaktera u cilju širenja urbanog dijela grada, a sve u vrijednosti od nekoliko desetaka milijuna eura.

Utemeljitelji HDZ-a dali su punu podršku izgradnji Kaznionice u Gospiću s naglaskom da se na taj način kroz nova radna mjesta omogućuje opstanak života na ovim prostorima.

Također, Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije dala je punu podršku predsjedniku Vlade Andreju Plenković kako za dosadašnji rad, tako i u nadolazećem izbornom razdoblju.

U radnom dijelu sjednice članovima su podijeljene nove iskaznice Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

HDZ