22. listopada 2024.

Advent u Gospiću: I danas nastavak bogatog programa

Jučer je započeo prvi dan Adventa u Gospiću, a većina građana je sudjelovala u raznim aktivnostima koje su za njih priredili Grad Gospić, Turistička zajednica Grada Gospića i drugi. Samostalna narodna knjižnica Gospić organizirala je radionicu koja je privukla veliki broj djece, dok je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” u prostorijama KIC-a Gospić predstavilo svoj novi album naziva “Kulo naša, pjesmom sagrađena”.

Događaji se nastavljaju i večeras kada će, s početkom u 19:00 sati, u centru Gospića biti zapaljena prva adventska svijeća kod vodarice “Marte”. Također, na rasporedu je i jubilarni koncert HKUD-a “Široka Kula” koji će održati s početkom u 19:00 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Gospić, obilježavajući deset godina postojanja. Osim domaćina, na koncertu će nastupiti i drugi izvođači poput KUD-a “Graničar” Cvitović te dramska skupina “Babe” iz Slunja.

Očekuje se da će večer biti ispunjena folklornim nastupima, zabavom i tradicionalnim običajima Like.

Ovi događaji privukli su veliki interes lokalnog stanovništva, a organizatori se nadaju da će nastaviti s uspjehom u sljedećim danima kroz prosinac.

Najbolje iz Like