22. listopada 2024.

Raznolikost OPG-ova na jednom mjestu: Obrovac postao domaćin prvog sajma poljoprivrednih gospodarstava, uključujući OPG-ove iz Like

OBROVAC – Danas je ispred novootvorenog hotela Kanjon Zrmanje održan prvi sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG). Ovaj jedinstveni događaj okupio je tridesetak OPG-ova, koji su imali priliku predstaviti svoje proizvode i delikatese iz vlastite domaće proizvodnje, a među njima je i nekoliko OPG-ova iz Like.

Sajam je privukao brojne posjetitelje zainteresirane za lokalne proizvode i tradicionalne okuse. OPG-ovi su s ponosom predstavljali proizvode koji su rezultat njihove predanosti i rada na obiteljskim gospodarstvima. Posjetitelji su imali iznimnu priliku direktno degustirati i kupiti te autentične proizvode iz vlastite domaće proizvodnje.

Hotel Kanjon Zrmanje, kao inicijator ovog projekta, ostvario je svoju viziju poticanja lokalnih proizvođača da predstave svoje proizvode zajednici. Ovaj sajam je stvorio pozitivno poslovno okruženje u kojem su moguće i različite poslovne suradnje između OPG-ova i hotela.

Novootvoreni hotel Kanjon Zrmanje, koji je započeo s radom u srpnju ove godine, pridružio se organizaciji ovog sajma, podržavajući lokalne OPG-ove i promovirajući njihove proizvode. Hotel nudi 25 smještajnih jedinica te prekrasnu wellness oazu i gym centar za sve one koji žele uživati u fizičkim aktivnostima.

Za posjetitelje sajma koji su željni ugodnog gastronomskog iskustva, restoran Kanjon Zrmanje nudi gurmanska jela s lokalnim sastojcima. Uz to, bar hotela pruža širok izbor različitih pića, koktela, čajeva i kava renomiranih svjetskih brendova.

Sajam OPG-ova u gradu Obrovcu je izvanredna prilika za svačije nepce da istraže bogatstvo okusa koje OPG-ovi imaju za ponuditi. Ovaj događaj je pokazao koliko su lokalna zajednica i OPG-ovi važni za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i podršku domaćoj proizvodnji.

Najbolje iz Like