22. listopada 2024.

GOSPIĆ Ličke Drvosječe i TS Fijaker zapalili Trg Stjepana Radića unatoč lošem vremenu

Unatoč popodnevnom lošem vremenu i kiši koja je omela sinoćnje nastupe, ipak je iza 21:30 zvuk glazbe na Trgu Stjepana Radića razveselio sve prisutne, kako mlade naraštaje tako i one malo starije. Nažalost, zbog kiše, planirani nastup Folklornih ansambala nije bilo moguće održati, ali organizatori su uspjeli kasniji dio predviđenog programa ipak ostvariti.

Prvi sastav koji je započeo koncert bio je “Ličke Drvosječe”. Njihove zvučne melodije zagrijale su atmosferu na trgu, dok su prisutni zaplesali i zapjevali uz njihove poznate pjesme. Drvosječe su svojim nastupom uspjeli zagrijati i održati visoku razinu energije među publikom koja se sve više počela okupljati. Nakon njihovog nastupa, na pozornicu je izašao TS “Fijaker”. Njihov izvođački stil i poznate melodije kola “Kukunješće” dodatno su podgrijali atmosferu na rasplesanom trgu. Publika je zaplesala uz ritmove i uživala u glazbi koju su izvodili.

Voditeljsku palicu držao je nenadmašivi Branko Uvodić, čiji šarm i duhovitost su dodatno obogatili večer. Njegovo prisustvo na pozornici stvorilo je poseban dojam i zabavilo publiku tijekom cijelog koncerta.

Osim glazbenih nastupa, ove godine na trgu je održana i “Lička seljačka tržnica” u organizaciji LAG-a Lika. Posjetitelji su imali priliku uživati u autentičnim proizvodima i delicijama ličkog područja. Na tržnici su se mogli pronaći tradicionalno ručno izrađeni suvenire i još mnogo toga. Ova tržnica je pružila priliku lokalnim proizvođačima da predstave svoje proizvode i promoviraju ličku kulturu i tradiciju.

Koncert i seljačka tržnica na trgu Stjepana Radića privukli su brojne posjetitelje.