22. listopada 2024.

Gospićko-senjska biskupija još nema biskupa

Zadnji gospićko-senjski biskup, mons. Zdenko Križić imenovan je splitsko – makarskim nadbiskupom 8. rujna 2023., a službu je preuzeo 28. listopada 2023. u Solinu. Kao i njegov prethodnik, biskup dr. Mile Bogović, mons. Križić ostao je zapamćen kao istinska moralno-vjerska vertikala, neumorni graditelj i biskup koji je odgovorno obnašao svoje dužnost. Gospićko-senjska biskupija od tad nema biskupa a više informacija na ovu temu saznali smo upravo u Biskupiji gdje nas je o svemu informirao kancelar preč. Mišel Grgurić:

“Gospićko-senjska biskupija od odlaska mons. Križića funkcionira jako dobro, iako mi svećenici znamo koliko nam je biskup zapravo potreban. Odluka o imenovanju novog biskupa je na Svetoj stolici i tu nema požurivanja. Trudimo se provesti sve zadaće koje se pred nas stave. Nedavni 12. po redu Susret hrvatske katoličke mladeži, održan u Gospiću, bio je veliki organizacijski test za našu biskupiju i grad Gospić. Dočekati preko 10 tisuća mladih vjernika i oko 2 000 volontera veliki je organizacijski zahtjev” poručio je kancelar preč. Mišel Grgurić te dodao:

“Reakcije na taj događaj bile su u javnosti odlično primljene. Drago nam je što je sve tako dobro prošlo, što pokazuju i odlične reakcije javnosti. Istovremeno se vrlo uspješno i odgovorno provode sve zadaće i događanja diljem naše Biskupije i svih ordinarijata” ističe kancelar preč. Mišel Grgurić.

Najbolje iz Like