22. listopada 2024.

Započeo bogat program obilježavanja 168. obljetnice rođenja Nikole Tesle

U Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle, svečano je krenuo bogat program obilježavanja 168. obljetnice rođenja ovog velikog znanstvenika i izumitelja koji su organizirali, Grad Gospić, Muzej Like i Turistička zajednica Grada Gospića. Uz brojne građane, predstavnike institucija, događaj je svojom nazočnošću uveličao i zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivica Kovačević – Ico.

Program je započeo pozdravnim govorom voditeljice MC Nikola Tesla, Nikoline Krpan, a potom je uslijedila promocija izdanja “Tesla – čovjek ljudskih osobina”, koju je održala ravnateljica Muzeja Like, Tatjana Kolak. Cjelodnevni program nastavlja se u MC Nikola Tesla sve do večernjih sati, kada publika ima priliku uživati u kazališnoj predstavi “Tesla – puni krug”. Ova predstava dogovorena je u suradnji s udrugom Mreža Nikola Tesla – Nikola Tesla Network i očekuje se veliki interes posjetitelja. 

U gradu Gospiću u popodnevnim satima nas očekuje još i atrakcija električne jurilice – Rimac Nevera, a za večernje sate organiziran je, na Trgu Stjepana Radića, Tesla Power of Lights show i svjetlosni laser show, vodeni zid s projekcijama, bogata ugostiteljska ponuda i koncert Giuliana i Diktatora.

Ovo svečano obilježavanje 168. obljetnice rođenja Nikole Tesle u Smiljanu predstavlja prigodu za sjećanje na njegovo djelo i doprinos čovječanstvu te istovremeno potiče razmišljanje o važnosti znanosti, tehnologije i inovacija u suvremenom društvu.