22. listopada 2024.

Mihael Miletić, dječak koji živi za nogomet

Dupke popunjeno gledalište nogometnog stadiona Balinovac bila je dekoracija na 8. memorijalnom nogometnom turniru za mlade nogometaše 2009., 2011., 2013. i 2015. godišta „Josip Joža Kurs“ u organizaciji NK Gospić ’91. Izdvojiti neku mladu nogometnu zvijezdu iz toga „mora“ razigrane mladosti bilo bi pomalo neozbiljno. Ipak jedan dječak to svakako zaslužuje.

Mihael Miletić (12) igra nogomet od svoje pete godine. Vidne uspjehe polučio je u HNK Rijeka i u Zadru. Jučer je Mihaelu dodijeljen pehar za najboljeg strijelca međužupanijske lige. U polugodišnjoj sezoni Mihael je postigao nevjerojatna 22 pogotka, što je postignuće na kojemu bi mu pozavidjela i znatno jača nogometna imena. Ovaj mladi golgeter je vrlo skroman i iskren.

„Već sada znam da je nogomet moj život. Osim stalne podrške obitelji, najveće zasluge i pohvale za to idu našem treneru iz NK „Gospić ’91.“ Ivanu Grivičiću. On je sjajan nogometaš koji je svoje znanje stjecao u splitskom NK Hajduk. U nas mlade uložio je puno nade i truda i zbog takvog odnosa smo svi zavoljeli nogomet, a posebno kroz rad nogometne škole NK „Gospić ’91,““ rekao nam je Mihael.

Ovo je tek jedna priča iz konteksta kako se mladi u Gospiću i okolici imaju s čime baviti. Tu su još i hrvanje, rukomet, košarka… Raskošna priredba i odličan nogomet bili su glavna odlika zadnjeg Memorijalnog turnira „Josip Joža Kurs“ na kojemu je nastupio i Mihael Miletić. S hrpom postignutih golova, kao još jednim biserom u nogometnoj niski talenta koji svakako puno obećava.