22. listopada 2024.

Poziv na sportsko sučeljavanje kandidata u drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Gospića

Pickleball club Nikola Tesla Croatia uputio je poziv na sportsko sučeljavanja kandidata koji su ušli u drugi krug izbora za gradonačelnika Grada Gospića. Nažalost, g. Joso Vrkljan nije se odazvao pozivu.

Iz pickleball kluba htjeli su klasične i nezanimljive političke kampanje osvježiti s nečim novim, što bi bilo kreativno i zanimljivo građanima, ne tipično za kampanje u Hrvatskoj.

S obzirom na to da je g. Darko Milinović prihvatio poziv na sučeljavanje, klub se odlučio organizirati događaj u subotu, 15. lipnja 2024. s početkom u 11 sati na Stadionu Balinovac (pokraj atletske staze).

Izazvali su Darka Milinovića da se okuša na pickleball terenu, gdje će kroz sportske aktivnosti imati priliku pokazati svoje vještine, timski duh i spremnost na suradnju. Događaj je prilika da se mladi i građani upoznaju s kandidatom u opuštenijoj atmosferi.

Program događaja uključuje natjecanje u pickleballu, a način igranja i pravila igre objasnit će prvi osvajač pickleball medalje u Hrvatskoj, Ivan Milašinović. Pridružit će mu se trener Dino Jelić uz asistenciju predsjednice kluba Marije Ružić.

Događaj je otvoren za javnost, stoga klub poziva sve građane da u subotu u 11 sati dođu na Stadion Balinovac kako bi vidjeli snalaženje Darka Milinović na terenu, a ako želite, imat ćete priliku okušati se u igri pickleballa s Milinovićem ili protiv njega.

Iako g. Joso Vrkljan nije prihvatio prvotni poziv, klub ostavljaotvorena vrata i njemu. Ako se predomisli, bit će dobrodošao na sportsko sučeljavanje.

Podsjećamo da je pickleball brzorastući sport koji kombinira elemente tenisa, badmintona i stolnog tenisa,  a igra se s plastičnom lopticom s rupicama i reketom. Sve je popularniji u kvizovima općeg znanja, pa se tako nedavno dogodilo da ‘lovac’ iz Potjere, Mladen Vukorepa nije znao odgovoriti na pitanje s pomoću čega se igra pickleball. Mislio je da je odgovor na pitanje uz pomoć krastavaca. Dok je maturantima na A1 razini Engleskog jezika u zadnjem zadatku saslušanja na ispitu postavljeno pitanje o pickleballu.

Vjerujem da će ovaj događaj biti inovativni sportski spektakl u organizaciji kreativnog i inovativnog Pickleball cluba Nikola Tesla Croatia.