22. listopada 2024.

Općina Lovinac grabi krupnim koracima prema boljitku i modernom standardu

Među svim jedinicama lokalne samouprave u Ličko-senjskoj županiji teško je izvdvojiti neku pred kojom je godina bremenita nastojanjima da svojim žiteljima dodatno osiguraju bolje uvjete za život. Ova nastojanja je u zadnjem intervjuu nabrojao župan Ličko-senjski Ernest Petry. Spomenuo je tada samo dio projekata koji su se počeli ostvarivati ili očekuju proljeće. Među njima je svakako i Općina Lovinac čiji nam je načelnik Ivan Miletić (HDZ) rekao ono najvažnije.

Na prvo mjesto bih stavio nešto što će biti važno za sve naše građane, a to je ljekarna Lovinac. To je jedna djelatnost koja  do sada nije postojala u našoj sredini, iako je potrebna našim žiteljima od njihove najranije pa sve do najstarije dobi. Tako ćemo uz tim Opće medicinske prakse, stomatologa i hitnu medicinsku skrb ovdje u Lovincu na neki način  zaokružiti  osnovnu medicinsku skrb.

Radovi na ljekarni su završeni i to je stajalo oko 110 tisuća eura. Značajno nam je pomogla Ličko-senjska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja, dok je Općina Lovinac sudjelovala u financiranju obnove krovišta, vanjske stolarije i fasade. Mi ćemo također sudjelovati i u onome što slijedi, a to je namještaj, pripadajuća oprema i sve ostalo, ističe načelnik Miletić i odmah nastavlja s najbrajanjem projekata važnih za ovu sredinu.

Druga bitna stvar za nas su dječje jaslice. Mi smo još 2019. godine u Lovincu osnovali Dječji vrtić koji je primio jednu stariju grupu djece od tri godine do polaska u  školu. S obzirom da sada imamo i nešto beba mi smo na korak posla da otvorimo jasličku djelatnost za naše mališane dobi od jedne do tri godine. 

Mi vrlo aktivno radimo i na infrastrukturnim pitanjima i ovih dana smo imali otvaranje javnih ponuda za modernizaciju naše  javne rasvjete. Na području naše općine još uvijek imamo u upotrebi one stare lampe koje troše puno više električne energije, nego li ove moderne, a nisu prihvatljive ni za okoliš. Javili smo se na Natječaj vezan uz gospodarsku i društvenu revitalizaciju Like kojim će se izvršiti obnova naše javne rasvjete. Nakon ugradnje novih led-lampi značajno ćemo smanjiti mjesečne račune za javnu rasvjetu, a svakako je najveća dobit što će od tada naša javna rasvjeta svjetliti cijelu noć. Zbog velikih računa potrošnje el. struje mi smo do sada javnu rasvjetu gasili već  u ponoć. 

Projekata je toliko da ih se svih teško i sjetiti. Ove godine nastavljamo s modernizacijom cesta, a planiramo i završetak  vodovoda od Lovinca do Gornje Ploče, zaključio je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić.

Na ovaj način će se poboljšati životni uvjeti svih građana ove općine koji kroz brojne projekte najavljuju jedan novi „renesansni uzlet“ područja za koje sami vole isticati kako je to dio Like „neprijeporne ljepote“.

Najbolje iz Like