22. listopada 2024.

Održan izborni kapitul u gospićkom samostanu Karmelićanki

Svetom misom  započeo je jutros prvi izborni kapitul sestara bosonogih Karmelićanki u Gospiću. Kapitulom je presjedao dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Richard Pavlić, u pratnji s kancelarom preč. Mišelom Grgurićem i priorom samostana karmelićana u Gospiću o. Tihom Radanom.

Svetu misu je predslavio dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Richard Pavlić svojom propovijedi kada je naglasio čudesnost riječi Božje koja se otkriva u prikladnosti za svaki trenutak vjerničkog života. Nastavio je opisujući Davidovo brojanje naroda i ratnika, kao izraz nevjere u Boga, odnosno pouzdanja u sebe i vlastite snage. Naglasio je kako posljedice Davidova grijeha trpi njegovo potomstvo i cijeli narod ali jednako tako, plodove oproštenja, nakon pokajanja, uživa cijeli narod! Završio je riječima: 

Ista drama vjere i nevjere događa se i u našim srcima upravo stoga prije današnjeg svetog čina izbora priorice. Zazivamo snagu Duha Svetoga i zagovor svetaca, Djevice Marije, Josipa, Sina Davidova, Ilije Proroka, Terezije Avilske, Ivana od Križa, Male Terezije, i Ivana Bosca čiji spomen Crkva danas slavi, istaknuo je mons. Pavlić.

Nakon svete mise, izabrana je nova priorica samostana s. Barbara od vječnog Oca (Marija Lukinić), te savjetnice: s. Emanuela od Blažene Djevice Marije (Smiljana Režek), s. Katarina od Krista Raspetoga (Katica Kalinić) i s. Marijana od Raspetog Isusa (Marijana Mrakovčić).