22. listopada 2024.

Lički šumari na konferenciji „Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva“ u Osijeku

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku, u tijeku je posljednji dan konferencije Ministarstva poljoprivrede pod nazivom “Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva”. Konferencija je okupila brojne izlagače i proizvođače, među kojima je i podružnica Hrvatskih šuma Gospić, koja je predstavila karakteristične proizvode ovoga kraja u šumskom ugođaju i uređenju, privlačeći pažnju posjetitelja svojim jedinstvenim asortimanom. Djelatnici uprave, predvođeni voditeljem Mariom Stilinovićem, stručno su predstavili svoj rad i doprinos očuvanju šumskih resursa.

Dvodnevni program konferencije, održan 25. i 26. siječnja, obuhvatio je brojne edukativno-informativne prezentacije i panel rasprave. Također, tijekom konferencije bit će uručeni ugovori o potporama u okviru mjera Programa ruralnog razvoja.

Ova konferencija predstavlja važan forum za promicanje poljoprivrede, ribarstva i šumarstva te pruža izlagačima priliku da predstave svoje proizvode i inovacije. Također, edukativni aspekt konferencije pruža vrijednu priliku za razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima i praktičarima u području poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

Štand UŠP Gospić: Valentina Kulaš i Dragan Milković

Ministarstvo poljoprivrede ovim nastavlja poticati razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz ovakve inicijative i događaje. Konferencija “Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva” predstavlja važan korak u ostvarivanju tih ciljeva te pridonosi jačanju suradnje i razmjene ideja među sudionicima u ovim sektorima.

Ovakvi događaji svakako predstavljaju priliku za promociju inovacija i postignuća u području poljoprivrede, ribarstva i šumarstva te za uspostavljanje novih poslovnih suradnji. Ministarstvo poljoprivrede i ostali dionici mogu biti zadovoljni uspješnim tijekom konferencije te se nadati pozitivnim dugoročnim učincima koje će ona imati na razvoj ovih sektora.

Najbolje iz Like