22. listopada 2024.

Župan Ernest Petry potpisao Ugovore: Povećanje sredstava za HGSS, vatrogasce i Crveni križ

Danas je u Dvorani za sastanke Ličko-senjske županije u Gospiću, s početkom u 10:00 sati, održano svečano potpisivanje Ugovora o financiranju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS Stanice Gospić, Ugovora o financiranju programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije te Ugovora o financiranju vatrogasnih intervencija za 2024. godinu. Također, potpisani su i Ugovori s Društvom Crvenog križa Ličko-senjske županije za ovu godinu.

Najznačajnije promjene u financiranju u odnosu na prethodnu godinu (2023.) odnose se na povećanje sredstava za navedene organizacije. HGSS Stanica Gospić ostvarila je povećanje sredstava od 14,29%, što će pridonijeti unaprjeđenju njihovih aktivnosti i opremljenosti. Vatrogasna zajednica LSŽ također je ostvarila značajan porast sredstava od čak 31,64%, što će im omogućiti učinkovitije djelovanje u slučaju vatrogasnih intervencija. Također, za financiranje Programskih aktivnosti Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije, u odnosu na 2023. godinu, Ličko-senjska županija osigurala je 11.900 eura više.

Prilikom potpisivanja Ugovora župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, istaknuo je kako se svake godine bilježi konstantno povećanje sredstava koja županija izdvaja u skladu s mogućnostima. U protekle dvije godine značajno su povećana sredstva svim ustanovama kojima je županija osnivač, povećani su poticaji u poljoprivredi, osmišljene su nove mjere i niz drugih stvari, što ukazuje na rast prihoda županije u usporedbi s prethodnim godinama, naglašava župan Petry. 

Uz župana Petryja, potpisivanju Ugovora nazočila je i zamjenica Jasna Brkljačić Orešković i drugi djelatnici županije. Ovo je značajan korak u osiguravanju sredstava za organizacije koje pružaju vitalne usluge i podršku građanima Ličko-senjske županije. Potpisivanje ovih Ugovora omogućit će nesmetano i kvalitetnije obavljanje aktivnosti HGSS Stanice Gospić, Vatrogasne zajednice te Društva Crvenog križa, čime će se dodatno unaprijediti sigurnost i dobrobit lokalne zajednice.

Ova potpora Županije važan je korak prema jačanju lokalnih organizacija i pružanju podrške njihovom radu. Sredstva osigurana kroz navedene ugovore omogućit će tim organizacijama da nastave pružati neprocjenjivu pomoć i podršku građanima Ličko-senjske županije u hitnim situacijama, kao i kroz različite programe i aktivnosti.

Najbolje iz Like