22. listopada 2024.

Danas se prisjećamo Nikole Tesle: Genij koji je osvijetlio svijet i inspirirao generacije inovatora. Pogledajte video “Šetnja s Teslom”

Dana 7. siječnja 1943. godine u New Yorku, preminuo je Nikola Tesla, jedan od najvećih znanstvenika svih vremena. Tesla, čuveni inovator i fizičar, poznat je po više od 700 patenata i izuma koji su značajno utjecali na suvremenu tehnologiju. Njegovi doprinosi elektrotehnici i inženjeringu osvijetlili su svijet na način koji je nezamisliv bez njegovih genijalnih ideja.

Njegovo naslijeđe živi i kroz Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, rodnom mjestu ovog velikog znanstvenika. Centar posvećen Teslinom životu i radu sadrži replike njegovih inovacija, interaktivne eksponate te obrazovne programe koji inspiriraju nove generacije inovatora. Kroz ovaj centar, posjetitelji imaju priliku dublje upoznati genija koji je promijenio svijet te istražiti naslijeđe koje i danas oblikuje našu svakodnevicu.

Nikola Tesla ostaje neizbrisiv trag u povijesti znanosti i tehnologije, a njegovo naslijeđe i dalje oblikuje naš svakodnevni život.

Najbolje iz Like