22. listopada 2024.

Dobrotvorni koncert “Pjesmom za Vile” oduševio publiku i nadmašio očekivanja! Pogledajte galeriju slika

Večeras je dvorana Kina Korzo bila premalena za brojne posjetitelje koji su došli poslušati lokalne glazbenike na dobrotvornom koncertu “Pjesmom za Vile”. Sve prikupljene donacije na dobrotvornom koncertom pružiti će podršku udruzi “Vila za Liku”. Ova udruga posvećena je pružanju pomoći i podrške oboljelima i liječenima od malignih bolesti, njihovim obiteljima i prijateljima diljem Ličko-senjske županije.

Prije samog početka programa sve prisutne pozdravila je Josipa Ojurović Čačić, zahvalila se svim glazbenicima koji su se odazvali večeras i tako dali svoj doprinos ovom dobrotvornom događaju. Potom je pozvala predsjednicu udruge „Vila za Liku“ Mandicu Pavelić da se obrati sa nekoliko riječi. 

„Pozdravljam sve prisutne, a posebno predstavnike Ličko-senjske županije, zdravstvenih ustanova, predstavnike Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ Gospić koji su pomogli u organizaciji ovog događaja, te zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića Kristinu Pršu. Naša udruga osnovana je 2011. godine s ciljem pružanja informativne, psihološke, pravne i logističke pomoći oboljelima od svih malignih oboljenja žena i muškaraca kao i njihovim obiteljima. Trenutno je u udruzi najveći broj oboljelih od karcinoma dojke, jer to je najčešći karcinom kod žena, imamo i oboljele od raka pluća, debelog crijeva, bubrega i zloćudnog melanoma kože, a imamo i članova koji su nam podrška i puno nam pomažu. Koristim ovu priliku da pozovem sve koji boluju, liječeni su ili žele pomoći da se pridruže i učlane u našu udrugu. Radimo, putujemo, pomažemo jedni drugima – pridružite nam se. Hvala vam svima na dolasku, hvala na nesebičnoj pomoći uz koju ćemo ostvariti započete i zacrtane programe. Uživajte u večerašnjem koncertu i želim vam sretne i blagoslovljene božićne blagdane.“ – rekla je predsjednica udruge Mandica Pavelić.

Koncert pod nazivom “Pjesmom za Vile” okupio je brojne lokalne glazbenike koji su svojim nastupom podržali ovu hvalevrijednu inicijativu. Nastupili su TS Velebit, Tajno ime, GS Big Band, Nikica Stilinović – Garbun, Branimir Mikić, Tocco Band, Karlo Matić, te poznati lički glazbenik, harmonikaš i showman Marijan Pavletić, a kasnije u pratnji svog učenika Mateja Nikšića i svoje kćeri Željke Pavletić.

Koncert se trebao održati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, no zbog impresivne podrške i velikog odaziva premješten je u Kino Korzo, koje je ispunjeno do posljednjeg mjesta, kako sjedećeg tako i stojećeg s više od 300 ljudi.

Ova inicijativa nije samo glazbeno nadahnula već i potaknula zajednicu na solidarnost i podršku oboljelima od malignih bolesti. Udruga “Vila za Liku” svojim djelovanjem obuhvaća cijelu Ličko-senjsku županiju, a planira proširenje aktivnosti izvan granica županije kako bi pružila pomoć i podršku što većem broju ljudi i njihovih obitelji.

Najbolje iz Like