22. listopada 2024.

Knjiga o životu i radu Franje Tuđmana

ZAGREB – U Hrvatskom državnom arhivu predstavljena je danas 11.12.2023. godine knjiga – “Franjo Tuđman: kronologija života i rada 1922.-1999”. Autor je umirovljeni general Krešimir Kašpar koji je uz prvog hrvatskog predsjednika bio 7 godina. Opsežna knjiga u dva sveska temelji se na činjenicama te prikazuje život i rad Franje Tuđmana.

U toj knjizi nema anegdota, nema pikanterija, nema nekih pošalica i šala, a da ne govorim o izmišljotinama i takvim sličnim stvarima. Knjiga su fakti. To su činjenice. Unutra su i neki prilozi koji pojašnjavaju te činjenice, ali glavni dio knjige, dakle to je Franjo Tuđman iz dana u dan, osobito nakon 90-e godine kad je postao hrvatski predsjednik, rekao je Krešimir Kašpar. 

Kada sagledamo sve što se zbiva u proteklih nešto više od 3 desetljeća, realno Hrvatska ubiti, i ove sve političke generacije nakon njega, radi na ostvarenju njegovih strateških ciljeva. I kada je riječ o demokraciji, i kada je riječ o gospodarstvu, i kada je riječ o međunarodnom pozicioniranju zemlje. Iz toga veliki vizionari poput njega daju smjer razvoja zemlje i razvoja naroda, kazao je predsjednik vlade Andrej Plenković na predstavljanju knjige.

Najbolje iz Like