22. listopada 2024.

VIDEO Župan Ernest Petry primio dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2023. godinu

Ličko-senjski župan, Ernest Petry, danas je primio dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2023. godinu. Ovogodišnji dobitnici iz Ličko-senjske županije su:

„ŠAMPIONSKA TITULA“ VELIKI ZLATNI SUNCOKRET u kategoriji „VINSKI TURIZAM“ CISSA D.O.O. – BOŠKINAC  

ZLATNA POVELJA u kategoriji „AKTIVNI TURISTIČKI SADRŽAJI U RURALNOM PROSTORU“ JAVNA USTANOVA PARK PRIRODE VELEBIT  

SREBRNA POVELJA u kategoriji „CRAFT TURIZAM“ OPG VLAINIĆ – IVAN VLAINIĆ   

POSEBNO PRIZNANJE  u kategoriji „TURISTIČKA SELJAČKA GOSPODARSTVA“ OPG VUKOBRATOVIĆ  

POSEBNO PRIZNANJE   u kategoriji „PROJEKTI/NOSITELJI ZAŠTIĆENIH I MARKETINŠKIH OZNAKA“ AGROVELEBIT D.O.O.

Župan Petry iskazao je svoje divljenje i čestitke laureatima, ističući kako su ove nagrade od iznimne važnosti za promociju turističkog identiteta regije. Napomenuo je da su nagrađeni svojim radom doprinijeli brendiranju Ličko-senjske županije te da je ponosan na pet nagrada koje su pripale njegovoj županiji.

Direktor Turističke zajednice županije, Ivan Radošević, rekao je “Mi smo tu da vas pratimo i predlažemo za nagrade koje ste bez sumnje svakako zaslužili. Zato hvala vama svima koji na ovaj način činite najbolju promociju sadržaja u turizmu naše županije”.

Župan Petry istaknuo je da je lokalna gastronomska ponuda usmjerena prema svim sudionicima u turizmu s ciljem promocije lokalnih proizvoda poput vina, rakije i drugih proizvoda. Posebno je naglasio izvrsnu suradnju s Vladom Republike Hrvatske i ministarstvima, koja je rezultirala brojnim projektima, uključujući uređenje luka, zaštićenih područja te izgradnju sadržaja koji Ličko-senjsku županiju čine sve važnijim dijelom turističke karte Hrvatske.

Najbolje iz Like