22. listopada 2024.

Advent u Gospiću: Grad Gospić vas poziva na čarobnu božićnu predstavu za svoje najmlađe stanovnike! Pogledajte gdje i kada!

Grad Gospić obilježava blagdansko razdoblje uz bogat program Adventa u Gospiću, a jedan od najiščekivanijih događaja za djecu sigurno je kazališna predstava namijenjena najmlađima – “NAJLJEPŠI BOR ZELENE GORICE”. Predstava će se održati 6. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčevića” Gospić, s početkom u 18:00 sati.

“NAJLJEPŠI BOR ZELENE GORICE” je djelo koje potpisuje Zdenka Šustić, a osim režije, i sama je dio glumačke postave u ulozi Majke, Učiteljice, Čempresa, Jelke i Kima. Uz nju, u predstavi igraju Karlo Bernik u ulogama Borka, Gradonačelnika, Cedra, Smrekya i Srećka te Ivan Horvat/Luka Juričić u ulozi Djeda Božićnjaka. Scenografiju i izradu lutaka potpisuje Dražen Matijašević, dok je autor glazbe Ljudevit Laušin.

Radnja predstave prati Borka Borića, običnog bora koji živi u Zelenoj Gorici sa svojom mamom i prijateljima. Svake godine stanovnici Zelene Gorice organiziraju natjecanje za “Naj bor godine”, prilikom kojeg se cijeli grad priprema okititi najljepšim ukrasima i osvojiti titulu najljepšeg bora. Međutim, Borko se pita je li zaista bitno biti najljepše okićen bor, ili je bitnije razveseliti obitelj kojoj ćeš doći. Ova poruka o pravim vrijednostima Božića provlači se kroz predstavu, dok Borko na svom putu da vrati prave vrijednosti Božića u Zelenu Goricu ima podršku prijateljice Jelke, repera Smrekya te naravno, Svetog Nikole.

Predstava traje 30 minuta i preporučena je za djecu stariju od 3 godine. Ulaz na predstavu je besplatan, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu i uživaju u ovoj čarobnoj božićnoj priči.

Advent u Gospiću tako nastavlja svoju tradiciju obogaćivanja blagdanskog razdoblja raznovrsnim događanjima za sve generacije.

Ova predstava predstavlja još jedan razlog za posjetiti Gospić tijekom Adventa te uživati u blagdanskoj atmosferi i događanjima koja će obogatiti ovo posebno razdoblje godine.

Najbolje iz Like / Foto: Pexels.com