22. listopada 2024.

Gospić odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

U Gospiću se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, obilježio svečano i s dubokim pijetetom prema hrabrim ljudima koji su dali život za slobodu Hrvatske.

Svečanost je započela u 19 sati u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, gdje je održana sveta misa. Molitve su se uzdizale u čast poginulih, podsjećajući nas na njihovu hrabrost i žrtvu za našu domovinu.

Uz brojne dužnosnike, branitelje, građane svečanosti su nazočili i župan Ličko-senjski Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, te zamjenica gradonačelnika grada Gospića Kristina Prša sa suradnicima. Nakon mise, dužnosnici, branitelji i građani su se okupili na Trgu Alojzija Stepinca kako bi položili vijence i odali počast hrabrim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Paljenje svijeća bilo je znakovito, ispunjeno tišinom koja je odavala poštovanje prema onima koji su izgubili život u borbi za slobodu.

Odavanje počasti nastavilo se koncertom domoljubnih pjesama u katedrali s početkom u 20 sati. Klapa Lanterna svojim izvedbama prenijela je snažnu ljubav prema domovini i njezinoj slobodi. Njihov repertoar bio je glazbeni podsjetnik na važnost zajedništva i sjećanja na žrtve, čime su dali svoj poseban doprinos ovom iznimnom danu.

Sjećanje na žrtve Domovinskog rata ne smije blijedjeti. Ovi dani prilika da se s poštovanjem prisjetimo njihove hrabrosti i žrtve, te da čuvamo i njegujemo vrijednosti za koje su se tako nesebično borili.

Najbolje iz Like