22. listopada 2024.

Grad Gospić izvodi radove na krajobraznom uređenju Trga Nikola Tesla

Grad Gospić trenutno provodi uređenje Trga Nikole Tesle u skladu s profesionalnim projektom krajobraznog uređenja. Radove na uređenju provodi lokalna gradska tvrtka, Komunalac d.o.o. Tijekom posjete, imali smo priliku sresti zamjenicu gradonačelnika, Kristinu Pršu, koja nam je približila detalje projekta.

Radovi se izvode prema planu krajobraznog uređenja Trga Nikole Tesle. U skladu s lokalnim uvjetima, planirano je posaditi ukupno 262 sadnice biljaka koje su otporne na zimu i savršeno se uklapaju u ambijent. Među biljkama koje će biti posađene su Thunbergova žutika, Žutika “Red Jewel”, Kozokrvina, ukrasni drijen i Puzajuća plava borovica. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 5 tisuća eura.” – istaknula je zamjenica gradonačelnika grada Gospića Kristina Prša.

Osim što doprinosi ljepoti cijelog prostora, korištenje biljaka otpornih na hladnoću ima mnogo praktičnih prednosti. Jedna od najistaknutijih prednosti je svakako smanjenje potrebe za intenzivnim održavanjem. 

Zamjenica Prša ističe da se veseli što će uređeni prostor trga pružiti prekrasan ambijent za uživanje građana i posjetitelja grada. Također, u trećoj fazi projekta očekuje se postavljanje klupa za posjetitelje, što će dodatno upotpuniti cjelokupni dojam ovog prostora.

Vjerujemo da će ovo uređenje Trga Nikole Tesle dodatno oplemeniti prostor i pružiti ugodno iskustvo svim posjetiteljima.

Najbolje iz Like