22. listopada 2024.

Svečana proslava Svete Terezije Avilske u župi Bužim

Danas je u župi Bužim održana svečana proslava Svete Terezije Avilske, koja je okupila vjernike iz cijele župe, ali i brojne goste. Posjetitelji su svjedočili važnosti ove svetkovine koja je, osim duhovne dimenzije, imala snažnu društvenu komponentu.

Nakon Svete mise, okupljeni su se pomolili i zapalili svijeće za žrtve i poginule u Drugom svjetskom ratu i poraću, te za poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Svečanom trenutku su se pridružili gradonačelnik grada Gospića, Karlo Starčević, i župan ličko-senjske županije, Ernest Petry. Nakon toga, uslijedilo je prigodno druženje župljana i gostiju. Ova proslava je bila prigoda ne samo za razmjenu iskustava i mišljenja, već i za jačanje zajedništva među vjernicima.

Proslava Svete Terezije Avilske u župi Bužim je pokazala kako vjera nije samo osobna stvar, već i društveni događaj. Ova svetkovina je pružila priliku za obnovu vjere i jačanje zajednice. Također, bila je i podsjetnik na život i djelo Svete Terezije Avilske, čija učenja i danas mogu biti inspiracija svima.

Iako je bilo planirano snimanje milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strikomana, loši vremenski uvjeti s obilnom kišom su odgodili taj događaj za iduću godinu.

U današnjem svijetu, gdje se često naglašava individualizam, ovakvi događaji pokazuju koliko je važno njegovati zajedništvo i ljubav.

Najbolje iz Like