22. listopada 2024.

[FOTO & VIDEO]”Jesen u Lici”: Manifestacija koja je revitalizirala Liku

“Jesen u Lici”, jedna od najvećih i najvažnijih manifestacija regije, ponovno je okupila tisuće posjetitelja, izlagača i uglednih gostiju s ciljem predstavljanja ljepote i bogatstva Like. Ovogodišnja 25. manifestacija “Jesen u Lici” bila je posebno svečana, a njezino otvaranje je bilo označeno prisustvom župana Ernesta Petrya i visokih državnih dužnosnika, čime je manifestacija dobila na značaju i privukla pažnju širom zemlje.

Svečano otvaranje manifestacije predvodio je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković. Na otvorenju manifestacije pridružili su se ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar branitelja Tomo Medved i župan Ernest Petry, čime su dali svoju podršku ovom važnom događaju. Uz njih, mnogi župani, državni tajnici i veterani Domovinskog rata bili su nazočni, čineći otvaranje manifestacije posebnim i svečanim trenutkom.

Drugog dana manifestacije, premijer Andrej Plenković posjetio je Gospić, gdje je uz nazočnost na manifestaciji, bio nazočan potpisivanju Ugovora za revitalizaciju Like sa županom Ernestom Petryem. Ovaj važan korak u razvoju regije obećava pozitivne promjene i poboljšanja za Ličko-senjsku županiju. U subotu ujutro, predstavnici 15 poduzeća, ustanova i ličkih jedinica lokalne samouprave potpisali su Ugovore za revitalizaciju Like. Ukupno je dodijeljeno 3,5 milijuna eura za infrastrukturnu revitalizaciju županije. Premijer Plenković došao je u društvu potpredsjednice Vlade Anje Šimprage i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, što je naglasilo važnost ovog događaja za državu.

Ovogodišnja manifestacija “Jesen u Lici” okupila je više od 400 izlagača iz svih hrvatskih županija. Prijava je bila znatno veća, ali zbog ograničenog broja mjesta, nisu svi mogli sudjelovati. Unatoč tome, izlagači su predstavili bogatstvo domaćih proizvoda, tradiciju i inovacije koje karakteriziraju Liku.

Osim izložbi proizvoda, posebno su se istaknule izložbe mehanizacije i ugroženih pasmina na stočnom sajmištu u Smiljanskoj ulici. Ovo je bila prilika da se posjetitelji upoznaju s najnovijim tehnološkim dostignućima u poljoprivredi i stočarstvu, kao i s naporima za očuvanje autohtonih pasmina životinja.

Posebno zanimljivim pokazali su se dodatni sadržaji tijekom večeri. U petak navečer, održan je prvi “Lika fest”, koji je okupio glazbenike i posjetitelje u veseloj atmosferi. Subota navečer bila je rezervirana za “Izbor za Miss Ličko-senjske županije”, događaj koji je privukao pažnju mnogih ljubitelja ljepote i mode.

“Jesen u Lici” i ove godine pokazala je svoju važnost kao događaj koji spaja tradiciju i modernost, te podržava gospodarski razvoj regije. Jubilarno 25. izdanje manifestacije donijelo je mnoge uzbudljive trenutke i obećava svijetlu budućnost za Liku i njene stanovnike.

U nastavku pogledajte galeriju slika, kao i priložene video uratke.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

Najbolje iz Like