22. listopada 2024.

Uspješno završen „2.Memorijalni međunarodni malonogometni turnir „PRIJATELJI ZA MARINA“

POBJEDNIK – MNK“ŠIBENIK 1983“

U znak sjećanja na tragično preminulog 23.godišnjeg nogometaša Marina Ćaćića po drugi put je organiziran Memorijalni malonogometni turnir „PRIJATELJI ZA MARINA“ koji je imao međunarodni karakter zbog sudjelovanja FC „DOBREPOLJE“ iz Slovenije. Prije početka turnira na posljednjem počivalištu Marina Ćaćića okupili su se članovi obitelji i sudionici turnira. Otvaranje turnira je bilo posebno emotivno. U izvedbi Lucije Kolaka iz Ličkog Osika otpjevana je pjesma „Otišao si Marine“, koja je posvećena mladom nogometašu čije je srce prestalo kucati osam dana prije njegovog 24.rođendana na turniru „4 grada“ koji se trebao odigrati 19.prosinca 2021.godine u Gospiću, a umjesto minute šutnje nazočni su se pljeskom prisjetili Marina i svih preminulih mladih sportaša diljem svijeta. Nakon toga se nazočnima obratio Ličko-senjski župan Ernest Petry sa vrlo emotivnim riječima kao prijatelj, koji se u svom kabinetu susreo sa Marinom i razgovarao o njegovom daljnjoj poslovnoj i sportskoj karijeri nekoliko dana prije njegove smrti. Prvi čovjek Ličko-senjske županije je otvorio turnir i prepustio futsal majstorima da pričaju na parketu.

Rezultati utakmice:

LIKA ŠPORT  –   ŠIBENIK 1983     1:5 (0:2)

Strijelci: 0:1 Almeida (4), 0:2 Šućur (15), 0:3 Monteiro (28), 1:3 Lovrić (34), 1:4 Škugor (38) 1:5 Monteiro (39)   

Šibenčani su došli u rezultatsku prednost zahvaljujući Almeidi u početku utakmice. Nakon toga je domaća momčad preuzela inicijativu i stvorila 5-6 prigoda, koje je odlični Nazario neutralizirao i omogućio Šućuru da poveća rezultat u 15. minuti. Domaćin je bio ravnopravan do 28.minute i pokušavao smanjiti rezultat, ali je Monteiro povećao rezultat i „pokopao“ sve domaće nade u povoljan rezultat. Tračak nade je donio Lovrić u 34.minuti smanjivši rezultat nakon odlične akcije sa Pocrnićem, ali Šibenčani su kvalitetna momčad i nisu dozvolili iznenađenje pa su Škugor  i po drugi put Monteiro postavili završni rezultat utakmice.   

SPLIT TRUMM   –   DOBREPOLJE      0:1  (0:0)

Strijelac:    0:1  Beganović (40)

Ovo je bila „prava futsal poslastica“ u kojoj su se prigode redale na obje strane, ali su oba vratara bila nesavladiva u utakmici punoj tempa i uzbuđenja. Rasplet se dogodio četiri sekunde prije kraja utakmice kada su Splićani krenuli po pobjedu, ali je neopreznost jednog od splitskih igrača omogućila Beganoviću da u brzom kontranapadu savlada Sirića i donese veliku radost za prošlogodišnju šestplasiranu momčad najelitnijeg futsal natjecanja u Sloveniji.

 Utakmica za 3.mjesto:

LIKA ŠPORT  – SPLIT TRUMM  1:5  (0:1) 

Strijelci:   0:1 Rendić (9), 0:2 Čičić (22), 0:3 Bačić (24), 0:4 Čičić (30), 1:4 Grabašnjak (38),1:5 Dragičević (39)

Neiskustvo domaće momčadi je opet došlo do izražaja. Prvo poluvrijeme su završili sa svega jednim pogotkom zaostatka, bili ravnopravni, a onda je u drugom poluvremenu splitska momčad preuzela inicijativu i otišla na četiri pogotka razlike. Grabašnjak je uspio smanjiti, ali je odmah poslije toga Dragičević dokazao tko je kvalitetnija momčad. Na taj način se Lika šport pozicionirala na 4.mjesto, ali se pokazalo da ima veliki potencijal igrajući ravnopravno sa klubovima iz višeg ranga, gdje ih taktičko nesnalaženje dovelo do ovakvih rezultata.

FINALE:

ŠIBENIK 1983 – DOBREPOLJE   2:1  (1:0)

Strijelci:  1:0 Ora (17), 1:1 Dubinović (30), 2:1 Šućur (35)

U finalu je odigrana odlična utakmica, dostojna njihovog ranga natjecanja. Ora je 17.minuti doveo Šibenčane u rezultatsku prednost, a Dubinović je u 30.minuti uspio izjednačiti. Pet minuta prije kraja utakmice Šibenčani su zaigrali bez vratara i bili uspješni, jer je Šućur iskoristio ubacivanje sa desne strane i odličnim udarcem savladao Babnika. Krenuli su gosti iz Slovenije na „sve ili ništa“, ali slovenski reprezentativac U-19 Grm je uspio pogoditi u posljednjoj sekundi mjesto gdje se spajaju prečka i stativa na veliku žalost slovenskog kluba.

PLASMAN

  1. ŠIBENIK 1983
  2. DOBREPOLJE (Slovenija) 
  3. SPLIT TRUMM
  4. LIKA ŠPORT

SASTAVI MOMČADI:

ŠIBENIK 1983: Nazario,Monteiro,Almeida, Škugor,Ora,Šućur,Cinotti,Ćoran,Kosor:

Trener: Teo Strunje;

DOBREPOLJE: Babnik,Albreht, D.Marolt,Grm,Dubinović, Ž.Marlot, Ilić,Beganović,Liđan, Končan,Strnad,Andolšek,Škulj,Klinac,Novak;

Trener: Dani Kraljević

Pomoćni trener: Nina Nustar

Predstavnik kluba: Siniša Brkić;

SPLIT TRUMM: Sirić, Bačić, Čičić, Pavičić, Dragičević, Borčić, Moro, Čule, Zokotović, Rendić, Matijević;

Trener: Mišo Lončar;

Predstavnik kluba: Renato Čupić;

LIKA ŠPORT: Pavelić, Lovrić,Grivičić,Starčević,Jurković,Škulj,Grabašnjak,Pocrnić, Jerković, Sudar:

Trener: Ivan Štimac

Predstavnik kluba: Ante Šarić

                Poslije turnira je izvršena dodjela nagrada i priznanja. Najprije je Stipe Lulić u svojstvu tajnika MNK“Lika šport“ dodijelio plaketu Mariju Fererberu, kao izaslaniku Tomislava Kovačevića, ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera koja je bila pokrovitelj turnira. Nakon toga je  Stjepan Ćaćić dodijelio pojedinačna priznanja, i to:

                Najbolji vratar:  Kaue Nazario (Šibenik 1983)

             Najbolji strijelac:  Thomas Monteiro (Šibenik 1983)

                 Najbolji igrač:   Bartul Ora (Šibenik 1983

Pehare i medalje za 2. I 3.mjesto, te veliki prijelazni pehar, pehar u trajno vlasništvo i zlatne medalje je uručio Mario Ferderber kao izaslanik ravnatelja Tomislava Kovačevića. Sve utakmice su bez ikakve primjedbe ili žalbe sudili Tvrtko Jureša i Mateo Radić iz Zagreba. Organizatori i sudionici ovog turnira su bili prezadovoljni nakon završetka turnira, a jedino se očekivao veći broj gledatelja s obzirom na renome klubova koji su sudjelovali u ovom natjecanju.

Najbolje iz Like