22. listopada 2024.

Uskoro nam stiže “Jesen u Lici” Najveća gospodarska manifestacija u Ličko-senjskoj županiji

Ličko-senjska županija organizator je najveće gospodarske manifestacije u županiji i široj regiji – “Jesen u Lici”. Ova jubilarna 25. godišnja manifestacija održat će se od 29. rujna do 1. listopada u Gospiću, na Trgu Stjepana Radića. Ova manifestacija je izuzetno važna za regiju, a ove godine će biti posebno istaknuta jer je Vlada Republike Hrvatske prihvatila pokroviteljstvo nad ovim događanjem. Osim Vlade RH, pokroviteljstvo je prihvatilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo poljoprivrede.

Suorganizatori manifestacije su Grad Gospić, Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA, Razvojni centar Ličko-senjske županije, i HOK – Obrtnička komora Ličko-senjske županije. Partner u organizaciji je Turistička zajednica Ličko-senjske županije. Ova manifestacija ima iznimnu podršku i sponzore.

“Jesen u Lici” je manifestacija koja je prepoznata diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Cilj organizatora je promovirati Ličko-senjsku županiju kao vodeću regiju koja brine o specifičnostima brdsko-planinskog područja. Ova manifestacija ima za cilj postati središnja manifestacija podrške i promocije visoke kvalitete proizvoda s brdsko-planinskih područja.

Očekuje se da će ova godišnja manifestacija okupiti više od 300 izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih država. Izlagači će predstaviti obilje proizvoda visoke kvalitete koji su karakteristični za područje Ličko-senjske županije. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatom ponudom hrane, pića, tradicionalnih rukotvorina, suvenira te brojnih drugih proizvoda. Osim toga, bit će organizirane i razne kulturne, sportske i zabavne aktivnosti za sve posjetitelje.

Organizatori ove manifestacije očekuju rekordnu posjećenost, s više od 20.000 posjetitelja. S obzirom na bogat program, kvalitetnu ponudu i podršku pokrovitelja, ova manifestacija će zasigurno privući veliki broj posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. “Jesen u Lici” je prilika da se istraže ljepote Ličko-senjske županije, uživa u bogatoj kulturi i tradiciji te kuša izvrsne lokalne proizvode.

Ova manifestacija je nezaobilazan događaj za sve koji žele otkriti raznolikost i ljepotu Ličko-senjske županije. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s autentičnim proizvodima i tradicijom ovog područja te podržati lokalne proizvođače. “Jesen u Lici” je prilika za promociju, povezivanje i poticanje gospodarskog razvoja regije.