22. listopada 2024.

Prekrasna večer u urbanom jazzy Gospiću na Like Lika Festivalu uz B’s FUNstallation!

Zvjezdanom nebu iznad Gospića ove je nedjelje sjaj oteo B‘s FUNstallation glazbena zvijezda večeri. Šest glazbenika srednje jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević Baja, premda djeluju već deset godina prvi su put imali priliku predstaviti se Gospićkoj publici. Ovaj se susret pokazao kao pun pogodak i sudeći prema reakcijama publike ovo svakako neće biti njihovo zadnje gostovanje. Prostor između Pučkog otvorenog učilišta i Muzeja Like odzvanjao je autorskim skladbama, pomno odabranim sa njihovihobjavljenih albuma, prvijenca “Sixto” i drugog albuma “Blue Line”. No ipak se koncertni repertuar, razumljivo, bazirao na skladbama s njihovog zadnjeg albuma Hold On nominiranogu kategorijama nagrade Porin za Najbolji album jazz glazbe i Najbolju skladbu jazz glazbe.

Da su nominacije upućene na pravu adresu potvrđuje i oduševljenje Gospićke publike koja je nakon koncerta  zahtjevala bis. Melodičan jazz, snažna sviračka izvedba i odlične solaže dojmile su slušatelje čiji je broj potvrda da svaka glazba ima svoje poklonike u našem gradu.

Tako je nakon Otoćca i Senja, Like Lika festival i Gospiću donio poseban glazbeni doživljaj. S veseljem očekujemo nastavak festivala slijedeči vikend kada Liku glazbeno lajkamo u Gornjem Kosinju i Brinju. U subotu 29. srpnja u Gornjem Kosinju u crkvi. sv. Antuna Padovanskog,  nastupit će trubač Dario Teskera i orguljaš Alen Kopunović Legetin. 30. srpnjau Brinju u crkvi sv. Vida koncert će održati dvije sjajne harfistice Diana Grubišić Ćiković i Veronika Ćiković.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Najbolje iz Like