22. listopada 2024.

Povodom Dana Grada održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

Svečana sjednica Grada Gospića, održana sinoć s početkom u 19:00 sati, bila je događaj koji je okupio brojne predstavnike lokalne zajednice i važnih institucija. Održana u Kulturno-informativnom centru Gospić, sjednica je bila posvećena obilježavanju Dana Grada i blagdana Svete Marije Magdalene.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića, Ana-Marija Zdunić, otvorila je sjednicu i pozdravila sve prisutne. Nakon uvodnih riječi predsjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Grada Gospića, Karlo Starčević, je održao svoj govor. U svom izlaganju, gradonačelnik je istaknuo postignuća koja su ostvarena u proteklom razdoblju te najavio nadolazeće projekte koji će biti realizirani u budućnosti. Jedan od tih projekata je potpisivanje ugovora s Dječjim vrtićem Pahuljica za pet skupina, čime će se riješiti problem djece koja nisu u vrtiću. Ova inicijativa pokazuje brigu Grada Gospića za dobrobit svojih najmlađih građana i ulaganje u njihovu budućnost.

Na sjednici su se obratili i drugi važni sudionici lokalne vlasti, kao što je župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry. On je istaknuo uspješne projekte koje županija provodi zajedno s Gradom Gospićem te naglasio važnost dobre suradnje institucija. Državni tajnik iz Ministarstva branitelja, Darko Nekić, također je bio prisutan i uputio svoje pozdrave nazočnima.

Svečanoj sjednici su nazočili zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, predstavnici Gradova i Općina Ličko-senjske županije, predstavnici Policije i Gospićko-senjske biskupije. Njihova prisutnost na sjednici pokazuje važnost koju se pridaje suradnji između različitih institucija u postizanju zajedničkih ciljeva.

Na kraju sjednice, povodom Dana Grada Gospića, dodijeljeno je priznanje vrlo uspješnom nogometašu Hrvoju Smolčiću za njegov veliki doprinos u popularizaciji sporta. Ovo priznanje je zasluženo priznanje za njegov trud i zalaganje u promicanju sportskih vrijednosti u lokalnoj zajednici.

Svečana sjednica Grada Gospića je bila prilika za okupljanje i zajedničko druženje, ali i za promicanje važnih tema i projekata koji će imati pozitivan utjecaj na život građana.

Najbolje iz Like