22. listopada 2024.

Uzbudljiva treća likovna kolonija u Krbavici pod nazivom “KRBAVICA 23”

Danas se održala treća likovna kolonija u Krbavici, koja je jedna od manifestacija pod nazivom „Ljeto u Općini Plitvička jezera“. Ova kolonija je organizirana na imanju obitelji Zaklan, u predivnom okruženju uz potok Krasulja, te je okupila više od 20 umjetnika iz cijele Hrvatske. Ova kolonija je organizirana od strane Željka Breke, čiji korijeni vuku iz Like, točnije Krbavice, te je ideja o organizaciji ove kulturne manifestacije nastala iz želje da se aktivnije uključi u kulturni život Općine Plitvička jezera. 

Ova kolonija je u početku bila zamišljena kao druženje prijatelja bez obzira na mjesto njihovog stanovanja, no danas je postala prilika za stvaranje prekrasnih i unikatnih umjetničkih djela. Umjetnici su istaknuli da su za njihovu inspiraciju zaslužne i nezaobilazne delicije poput gulaša, ali i ličke janjetine, što se moglo naći na ovom druženju. 

Sve veća kulturna i umjetnička osviještenost populacije osjeti se i na ovakvim kolonijama, te se broj sudionika iz godine u godinu povećava. Prošle godine, na primjer, brojio se samo 15 umjetnika, dok je ove godine broj prešao 20. Ova kulturna manifestacija privlači umjetnike iz cijele Hrvatske, što ukazuje na njezin značaj i utjecaj na razvoj kulturnog života u ovom dijelu Hrvatske.

U nastavku vam donosimo foto i video sadržaj.

FOTOGALERIJA

VIDEO

Najbolje iz Like