22. listopada 2024.

Uključi se u volontersku akciju na permakulturnom povrtnjaku u Perušiću

Želiš volontirati i naučiti više o permakulturi, održivoj gradnji i različitim načinima uzgoja voća i povrća? 

GTF-Inicijativa za održivi rast u lipnju započinje s organizacijom volonterskih aktivnosti na permakulturnom regenerativnom povrtnjaku u Perušiću koje će se održavati tijekom cijelog ljeta. 

Svi su dobrodošli – od umirovljenika, stalnih volontera, mladih do djece. Aktivnosti ćemo prilagoditi vašim interesima, fizičkim mogućnostima i slobodnom vremenu. Za sve volontere osiguravamo osnovni alat i osvježenje. 

Tijekom akcija, svi zainteresirani imat će priliku sudjelovati u sadnji primjenom tradicionalnih i alternativnih metoda, upoznati se s tradicijskom održivom gradnjom na primjeru postojeće kuće od blata i učiti o permakulturnim principima i regenerativnoj poljoprivredi. 

Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje ispunjavanjem prijavnice a za više informacija možete kontaktirati voditeljicu RAISE Youth centra Hajnalku Franić na broj telefona 0994089005 ili nas posjetiti u RAISE DEMO Centru na adresi Zagrebačka 35, Gospić.

Volonterske akcije na Pokaznom permakulturnom perušićkom regenerativnom povrtnjaku (PPPRP) održavaju se u sklopu projekta RAISE Youth financiranog od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Fond za zapošljavanje mladih u okviru EGP i Norveškog financijskog mehanizma.