22. listopada 2024.

Sezona radova u Karlobagu

Na pitoresknoj plaži Ribarica kod Karlobaga, dugoj 250 metara, nadolazeća ljetna sezona bit će obilježena opsežnim sanacijskim radovima koji će obuhvatiti polovicu plaže točnije 126m, te izgradnju tuševa i kabina.

Ovakav razvoj omogućen je sredstvima Ličko-senjske županije i općinskog proračuna, priopćeno je iz Općine Karlobag. Ugovor o dodjeli 59.700 EUR za sufinanciranje projekta uređenja plaže u Karlobagu potpisali su ličko-senjski župan Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver. Preostali iznos potreban za planirane radove, ukupno 176.000 EUR, financirat će općina.

Načelnik Smojver naglasio je da plaža Ribarica tijekom ljeta privuče oko 500 posjetitelja dnevno, ali je pretrpjela štetu zbog vremenskih neprilika na platoima za sunčanje i trima stubama koje povezuju cestu s plažom. Također je izrazio svoja očekivanja o podizanju kvalitete turističke ponude u Ribarici kao i pozitivnom utjecaju na turizam u Karlobagu u cjelini.

Zahvalivši županu Petryju na dodijeljenim sredstvima, Smojver je istaknuo kako je Karlobag nedavno doživio “investicijsku renesansu” zahvaljujući značajnoj potpori Vlade, nadležnih ministarstava i Ličko-senjske županije. Tu je tvrdnju potkrijepio podatkom da je samo prošlog mjeseca Općina dobila 850.000 eura za pothvat uređenja karlobaške luke i Barić Drage, 90.300 € za uređenje gradske plaže u Karlobagu, a sada dodatnih 59.700€ za plažu Ribarica.

Ličko-senjski župan Ernest Petry podsjetio je da je identičan iznos od 59.700 eura županija nedavno dodijelila Gradu Novalji za sufinanciranje poboljšanja luke Novalja, a sve u skladu s ciljem “razvoja javne infrastrukture na pomorskom dobru, sanacije pomorskog dobra i uređenja pomorskog dobra”.

Najbolje iz Like