22. listopada 2024.

KLEOPATRIN TAJNI SASTOJAK ZA ZAVOĐENJE UZGAJA SE I U LICI SKRIVEN POD IMENOM „AJDA LAVANDA“

Kao mali čuli smo mnogo priča o Adamu i Evi, stoga, mnogima je poznato da je upravo LAVANDA jedna od biljaka koja je donesena iz raja. Ali to nije jedino spominjanje lavande kroz povijest. Kao što je navedeno u naslovu sama Kleopatra poslužila se mirisom lavande kako bi zavela Cezara, drevni Egipćani koristili su je za mumificiranje, a Feničani i Arapi od nje su radili poznate parfeme.

Isti taj bogat, svjež i sladak miris, unazad par godina, proširio se Mutilićem, malim mjestom udaljenim 40-ak kilometara južno od Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na preko 2 ha, saviše od 7000 grmova prave lavandule, ne možemo ne primijetiti prirodnu ljepotu iz koje nastaju vrhunski proizvod s markicom Lika quality,

Ove priče ne bi bilo da se Melanie Ajduković, koja se bavila izradom unikatnog nakita, nakon što je naslijedila komadić zemlje u Lici nije odvažila i započela novo poglavlje u svom životu gdje je punu podršku našla u obitelji, posebno u Milki Rudić, koja je velikim djelom zaslužna za uspjeh. Nakon raznih edukacija, otvorile su i malu trgovinu u kojoj u ponudi možemo naći od eteričnih ulja, hidrolata Lavande Angustifolie, suhog cvijeta lavande, glicerinskog sapunapa čak i liker od lavande. 

No, njihovoj priči ni tu nije kraj! Tik uz lavandu uredile su predivnu vikendicu i od toga napravile pravi mali turistički raj koji možemo usporediti i sa boravkom u privatnoj aroma terapiji.

Najbolje iz Like