22. listopada 2024.

Dječji vrtić “Tratinčica” iz Brinja izabran za projekt “Inin zeleni pojas za 2024. godinu”

Projekt dječjeg vrtića “Tratinčica“ Brinje pod nazivom “Zelenije Brinje“ izabran je između 158 prijavljenih vrtića za provedbu Ininog projekta pod nazivom “Inin zeleni pojas za 2024. godinu“. Projekt “Zelenije Brinje“ obuhvaća ozelenje infrastrukture oko dječjeg vrtića s ciljem krajobraznog oblikovanja i uređenja zelenih površina s naglaskom na važnost zelene infrastrukture i smanjenju onečišćenja okoliša za budućnost čovječanstva i prostora gdje djeca provode vrijeme, a to je u ovom slučaju dvorište dječjeg vrtića “Tratinčica“.

Provedba projekta obuhvaćala je nabavu, dopremu i sadnju drveća te edukaciju djece o sadnicama, zemlji, načinu sadnje i važnosti iste. Provedbi projekta sadnje sudjelovali su djelatnici Komunalnog poduzeća d.o.o. Brinje, djelatnici dječjeg vrtića “Tratinčica“, vrtićka djeca te volonteri. Dječji vrtić “Tratinčica“ pohađa 35 djece koji su se kroz sadnju drveća ujedno educirali o važnosti zelene infrastrukture te smanjenju onečišćenja okoliša na njima zanimljiv način kroz igru i prezentaciju. Kroz projekt “Zelenije Brinje“ posađeno je sedam kuglastih bagrema i tri sitnolisne malolisne lipe.

“Ovim putem zahvaljujemo INI što je prepoznala projekt “Zelenije Brinje“, a mi ćemo povjerenje nastojati opravdati kroz provođenje ekoloških aktivnosti, sve u cilju zelenijeg Brinje”, istaknuo je Općinski načelnik Zlatko Fumić.

Najbolje iz Like / Općina Brinje