22. listopada 2024.

“Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka” ponovno u osnovnim školama – objavljen poziv za sudjelovanje u programu

Objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2024. godinu”. Planiraju se podijeliti staklenke meda učenicima prvih razreda osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj, a osigurana sredstva iznose 190.540,00 eura.

Pozivaju se svi zainteresirani osnivači školskih ustanova na uključenje u Program za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u nacionalnu ili konvencionalnu staklenku volumena 370 ml.

Pravo na sudjelovanje imaju osnivači školskih ustanova, to jest Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe. Program je na rasporedu 9. prosinca 2024. godine, na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a provest će ga prvi razredi osnovnih škola kako bi djeci osvijestili važnosti meda u prehrani, važnost samog pčelarstva kao djelatnosti te kao promociju meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.

Prvi put održan 2018. godine, Školski medni dan izazvao je veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali, a posebno se svidio “prvašićima”. U programu je do sad sudjelovalo 860 osnovnih škola, a svake godine sudjeluje u prosjeku 192 pčelara.

Javni poziv traje do 2. listopada 2024. godine, a više informacija možete pronaći ovdje.

Foto: Pexels.com

Najbolje iz Like / MPŠR