22. listopada 2024.

Lički profesor tambure o glazbenim ukusima

Staro je pravilo da se o ukusima ne raspravlja, a to pravilo vrijedi svakako i za glazbu. Dokaz o tome je nastup popularnog Baby Lasagne, mladića ličkih korijena koji je drukčijim tipom glazbe, pogotovo za Liku, uspio ujediniti ljude i napraviti atmosferu o kojoj će se dugo pričati. S druge strane, ne tako moderna, tradicionalna glazba uvijek je bila i bit će cijenjena i voljena u ovom kraju.

O tome nam je pričao jedini lički profesor tambure, Zvonimir Tonković iz Otočca. S dugogodišnjim radom Zvonimir je snimio mnoštvo vrlo priznatih autorskih skladbi koje njegovi obožavatelji redovito slušaju. Budući da je Zvone glazbeni urednik na Radio Otočcu, jako dobro poznaje ukuse slušatelja.

“O glazbenim ukusima se doista ne raspravlja. Moj život je tambura i od toga ne odustajem, iako povremeno zasviram i nastupam s gitarom. Ovo što je nedavno na Euroviziji učinio naš Baby Lasagna za svaku je pohvalu. Pokrenuo je mnoštvo dobrih vibri, publika ga je iskreno prihvatila i nema mjesta dvojbama kako je u pitanju veliki talent  o kojem će se još čuti.”

“To su te glazbene enigme koje naše živote čine toliko bogatim i posebnim. Svatko voli ponešto i najvažnije je da se prilikom slušanja glazbe dobro osjećamo” poručio je profesor Zvonimir Tonković.