22. listopada 2024.

Općina Lovinac – malim pomacima prema ljepšem i sadržajnijem mjestu

U sve općinske i gradske centre Ličko-senjske županije u zadnje vrijeme ulažu se znatna sredstva, nove ideje i zahvati kako bi se stvorili što bolji uvjeti za ukupni razvoj tih sredina i bolji uvjeti za život. U tom kontekstu teško je izdvojiti nekoga, ali Općina Lovinac svakako to zaslužuje.

Redovito se prati sukcesivan napredak općine, tu su novi kilometri vodovoda, prometnica, smještaja za djecu i općenito sadržaji koji područje Lovinca čine toliko posebnim. Zanimao nas je broj djece u tamošnjoj osnovnoj školi “Milan Sekulić“. Ravnateljica ove ustanove, Marija Tonković veliki je optimist jer, kako sama ističe, “stalno bilježimo nove pomake i s njima smo uvijek zadovoljni“.

“Proteklu školsku godinu okončali smo s 52 učenika, a ove jeseni krećemo s 54. Naravno, to nije nekakvo epohalno povećanje, ali nas svaki napredak veseli i svako novo dijete u našem Dječjem vrtiću i školi uspjeh je i dovoljan razlog za optimizam i radost“, istaknula je ravnateljica Tonković.

Općina Lovinac veliku pažnju polaže u bolju organizaciju života sugrađana treće životne dobi, liječničku skrb i sve ostale usluge koje će zasigurno pospješiti zadržavanje postojećeg stanovništva i privući mlađe obitelji koje na području ove općine žele sviti svoje novo obiteljsko gnijezdo.

Najbolje iz Like