22. listopada 2024.

OVOTJEDNI DOGAĐAJI NA MORU – KARLOBAG I STARA NOVALJA

Ovaj tjedan Karlobag i Stara Novalja organiziraju nekoliko događaja koji bi Vas mogli zanimati. Posebni naglasak stavljamo na dječije predstave kojih nema toliko u našoj županiji, pa ako želite razveseliti svoje malce, bacite oko na tekst i saznajte o čemu se radi. 

KARLOBAG

Ukoliko planirate ovaj tjedan otići na kupanje u Karlobag, donosimo Vam raspored događanja zbog kojih bi ste se mogli i zadržati do večernjih sati. Ulaz na sve događaje je BESPLATAN.

20.07. 2022. Koncert klasične glazbe

Tvrtko Sarić & Ivana Rukavina održat će koncert klasične glazbe u crkvi sv. Josipa. Koncert počinje u 20:30 sati. Očekuje Vas bogat glazbeni program i najreprezentativnija djela pisana za glas, od baroka do suvremene glazbe. 

Foto: Facebook stranica TZO Karlobag

21.07.2022. Predstava za djecu 

„Mudra glava malog mrava“ dječji je lutkarski mjuzikl koji je pripremila Produkcija Z. Najmlađi će tako imati priliku uživati u pričama o tratinčici, suncu, ljetu, pčelama, bubamarcu i svemu onome što simbolizira buđenje prirode i svih njezinih ljepota. Predstava će se održati na Trg dr. Franje Tuđmana s početkom 20:30 sati.

Foto: Facebook stranica TZO Karlobag

23.07.2022. Ribarska fešta

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u subotu se organizira Ribarska fešta. Nastupit će duo Mirakul iz Senja na gitari i klavijaturama. Početak fešte predviđa se u 21 sat.

STARA NOVALJA

Iako geografski ne spada u područje Like, Stara Novalja ipak je dio Ličko-senjske županije stoga smo i njih uvrstili u naša srpanjska događanja. Pa ako se zateknete tamo ili pronađete nešto dovoljno zanimljivo zbog čega biste posjetili Novalju, donosimo Vam i njihov ovotjedni raspored događanja.

20.07. 2022. Lutkarska predstava 

„Šuma  Striborova“ u produkciji  Teatara Mjesec svoju je premijernu izvedbu imala prije dvije godine u  dvorani na Sv. Duhu u Zagrebu i od tada uveseljava one najmlađe, ali i kod odraslih izaziva smijeh, te budi u njima neke skrivene osjećaje. Predstava je glumačko-lutkarska te se tako otvaraju dvije dimenzije što djeci razbuktava maštu i uvodi ih se u pravu kazališnu čaroliju. Scenografija i kostimi rađeni su od potpuno prirodnih i recikliranih materijala, glazba prati radnju i time daje magične momente predstavi.

Početak predstave predviđen je u 20 sati,  a održat će se na Rivi Uljak.

21.07.2022. Nordijsko hodanje

Sastanak je predviđen u 7 sati ujutro kod Svetojanja od kuda se kreće prema rivi Drljanda. Kotizacija po osobi iznosi 50 kuna, a prijaviti se možete na e-mail adresu: excuursions@sunturist.com. Za više informacija posjetite internetsku stranicu www.pag-outdoor.com ili nazovite na broj mobitela 099 245- 8492.

Za sve ljubitelje outdoor aktivnosti preporučamo da posjetite stranice Pag Outdoor-a. Taj projekt razvili su zajedničkim snagama sve turističke zajednice otoka u želji da stvore novi prepoznatljivi brend koji će pozicionirati otok Pag na mapi aktivnih turista i entuzijasta koji vole provoditi vrijeme vani.

23.07.2022. Nastup klape „Sol“

 Klapa „Sol“ iz Paga djeluje od 1996. godine. U ožujku 2009. godine primila je ”Godišnju nagradu grada Paga” za promicanje tradicije klapskog pjevanja. Pohađajući razne festivale osvojili su brojne nagrade kako one od strane žirija, tako i one od strane publike osvajajući uz to i njihova srca svojim nastupima. Svoju kvalitetu potvrđuju i postojanjem od već 26 godina. 

Njihov koncert održat će se na rivi Uljak s početkom u  21:00 sat.

Najbolje iz Like