22. listopada 2024.

Najbolja hrvatska frizerka u kategoriji srednjih škola „naše je gore list“!!!

Pomalo je ugodno, ali i nenadano primljena vijest po kojoj je Helena Karić iz Perušića dobitnica priznanja za najbolju učenicu Strukovnih škola u Hrvatskoj i višestruka državna prvakinja u frizerstvu.

Višestruka prvakinja na državnom natjecanju u frizerstvu Helena bila je na prijemu kod župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja. Prijem je održan u županijskim prostorijama, a Helena je stigla u pratnji svoje stručne mentorice, Gordane Katulić iz Zadra. Kako je na sve ovo reagirala popularna gospićka frizerka Ana Šerić Konjikovac? S obzirom na njen životni optimizam i ljubav prema frizerskoj struci i mladima-reklo bi se sasvim očekivano.

„Neizmjerno sam sretna zbog te vijesti i što je naša Ličanka podigla kvalitetu našega posla na još veću razinu. Putem društvenih mreža tu krasnu vijest podijelila sam svim poznanicima i prijateljima, neka svi znaju kako je naša Helena jedna od mlađih osoba na kojima svijet ostaje, a s time i frizerski poziv.

Baviti se frizerajem je puno više od samoga posla, to je poziv koji od nas frizerki traži puni životni angažman i stalni napredak u struci. Mlada Helena je već dosegla najviše sfere frizeraja i neobično sam sretna zbog toga. Drago mi je što su pozitivno poput mene reagirali svi ljudi koje poznajem, s kojima sam podijelila ovu radosnu vijest,“ zaključuje Ana Šerić Konjikovac.

Helena ima svega 17 godina i dva puta je bila državna prvakinja svojega zanata- prvi put na natjecanju u Zagrebu “Majstori ljepote”, gdje je radila frizure na živim modelima, dok je drugi put na natjecanju “Wordskills Croatia” natjecanje bilo organizirano na lutkama, koje je trajalo gotovo osam sati.

Za svoja postignuća proglašena je najboljim učenicom Strukovnih škola na razini Hrvatske u 2024. godini, za što je dobila priznanje Ministarstva gospodarstva, pod nazivom “Šegrt Hlapić”. Trenutno se Helena priprema za međunarodno natjecanje u frizerstvu, OMC Hairworld “World Cup” u Parizu, u kategoriji “Rising Star”, koje okuplja najbolje frizere iz cijelog svijeta, što će se održati od 11. do 15. listopada ove godine. Heleni pri tome želimo sve najbolje!!!