22. listopada 2024.

LU Lika Gospić Dan grada Gospića obilježava na poseban način

U sklopu obilježavanja Dana grada Gospića Likovna udruga Lika organizira umjetnički dan. U subotu, 20. srpnja odlučili su spojiti dvije aktivnosti iz svojih projekata i dati svoj doprinos proslavi Dana grada. Ponukani uspješno organiziranom aktivnošću za djecu i mlade Arty Party koju su organizirali prošle godine u sklopu projekta „Mladi u zajednici“ i ove godine će se članovi Likovne udruge Lika družiti s građanima i kreativno obilježiti Dan grada Gospića. Stoga pozivaju djecu i mlade da im se pridruže na radionicama Land art.
Land art je vrlo heterogen i široko postavljen oblik umjetnosti koji jednim svojim aspektom zalazi u područje ekologije, njome se bavi posredno ili direktnim zalaganjem za očuvanje
prirode i podizanje svijesti o značenju ekologije. Na radionici će se moći naučiti što je Land Art i kako se stvaraju likovna djela pomoću materijala koji se mogu pronaći u prirodi. Kako se prijaviti i ostale podatke o radionicama možete naći na Facebook i Instagram stranicama Likovne udruga Lika.
Također u sklopu projekta „Fanzin“ planiramo izraditi dva murala na području grada. Oni koji nam se
pridruže 20. srpnja na aktivnosti Arty Party2, ali i svi ostali, moći će vidjeti proces nastajanja jednog od
umjetničkih djela na gradskoj površini u ulici Vila Velebita.
Mural će izraditi volonteri, studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.