22. listopada 2024.

TZ općine  Plitvička Jezera u prvih 6 mjeseci 2024. godine bilježi izvrsne turističke rezultate

 Ako se po jutru dan poznaje onda bi Hrvatska ove godine mogla zabilježiti još jednu rekordnu turističku sezonu. Taj pozitvni pomak već bilježe bilance sa svih jadranskih destinacija, a ne zaostaju niti turistički kapaciteti iz kontinentalnih područja. Pri tome se svakako ističe područje Nacionalnog parka Plitvička jezera gdje turistička sezona traje zamalo cijele godine. 

Prema informacijama koje smo dobili iz Turističke zajednice općine Plitvička Jezera i direktorice Josipe Kukuruzović, u prvih 6 mjeseci ove godine ostvareno je 151 995 noćenja.  To je povećanje u odnosu na 2023. godinu kada je ostvareno 130 676 noćenja, što je više za  oko 20 posto. Od navedenih ostvarenih noćenja nastalo povećanje odnosi se na povećanje stranih gostiju, njihovih noćenja i dolazaka, dok su domaći dolasci i noćenja ostali na istoj razini za obje godine.

„Trenutno u općini imamo 486 aktivnih obveznika, 532 objekta koji nude usluge noćenja, a ukupan broj kreveta sada je dosegao broj od 5650. Ono što nas iznimno veseli je to da je s povećanjem broja kreveta došlo i do znatnog povećanja kvalitete smještajnih kapaciteta.

Iznimno dobrim rezultatima doprinijele su i brojne aktivnosti i događanja u Općini koja u sklopu svog programa rada kontinuirano provodi TZO Plitvička Jezera. Od koncerata, kina na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci, pa sve do velikih sportskih događanja, zadovoljno govori direktorica Josipa Kukuruzović.

Osim planetarno popularnog NP Plitvička jezera, u okolici Korenice i cijele općine nalazi se mnoštvo  privatnih i društvenih sadržaja koji svojom raznolikošću privlače sve veći broj gostiju.