22. listopada 2024.

Auto-kampovi u NP Plitvička jezera uvijek su popularni

Iako je ona prava turistička sezona tek počela, većina smještajnih kapaciteta u NP Plitvička jezera već je solidno popunjena. Ravnatelja Tomislava Kovačevića pitali smo za trenutnu situaciju u tamošnjim auto-kampovima.

„Kod nas u nacionalnom parku turistička sezona uobičajeno traje malo dulje, nego li inače jer imamo posjetitelje koji uglavnom ne gledaju na klimatske reference niti koje je doba godine. Stoga su i naši auto-kampovi već sada vrlo solidno popunjeni, kao i ostali smještajni kapaciteti.

Naš auto-kamp Borje uvijek je atraktivan gostima, zbog postojećih smještajnih kapaciteta i okruženja u kojem posjetitelji borave. U auto-kampu Borje ima 140 smještajnih jedinica, za ukupno 420 gostiju. Kao i ostali auto-kampovi, ovdje redovno dolaze brojni gosti iz inozemstva i Hrvatske“, ističe ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Nakon mnogih intervala u kojima  su se nedavno izmjenjivala kišna i sunčana razdoblja, prognoze  vremena za kontinentalne dijelove Hrvatske najavljuju smirivanje vremena, uz dulja sunčana razdoblja bez oborina. Kada su u pitanju Plitvička jezera to znači početak one prave turističke sezone.