22. listopada 2024.

Rizvan City, tako blizu svega, ali toliko tih i aktivan odmor

Turistički razvoj ličke regije neprestano se uvećava, što se svakako očituje u brojkama, ali i ponudi koja kvalitetom i sadržajima neumoljivo napreduje. Iako su Plitvička jezera svojevrsni meritum  turističke ponude Like, blizina Velebita i brojni sadržaji Like sve više postaju magnet za brojne turiste iz cijele Europe. Pri tome putolovno-izletnički centar Rizvan City u Rizvanuši pored Gospića zauzima posebno mjesto. Vlasnik ovog turističkog kompleksa je Gospićanin Goran Šuper koji je svoju didovinu pretvorio u turistički raj što se isprepliće aktivnim odmorom i hedonizmom.

„Neprestano imamo goste i radi se vrlo intenzivno već mjesec dana. Od ovog ponedjeljka imat ćemo brojne školske grupe, ali i individualce koji traže mir, ali i aktivan odmor. Povremeno ugošćujemo po 100 gostiju, a manje grupe kod nas provode  različite zabave i okupljanja.

Čini se da nam je blizina Velebita dobitna kombinacija jer iz Rizvan Cityja vrlo brzo stižete na brojne, vrlo atraktivne ličke destinacije.  Od NP Plitvička jezera, Memorijalnog centra Nikole Tesle, preko rijeke Gacke pa sve do rijeke Zrmanje. Kada sve to sagledamo, čini se kako je malo toliko atraktivnih turističkih destinacija na Zemlji koje nalaze u perimetru od 10 do 70 kilometara. Na korak mjesta od Rizvanuše je prelijepa jadranska obala, Karlobag i Novalja, dakle destinacije koje imaju svoje poklonike veći dio godine, naglašava nam Goran Šuper.

U pustolovno-izletničkom centru „Rizvan City“ posjetitelji se mogu okušati na Paint Ball-terenu, ZIP-line žičari, stijeni za penjanje i najvećoj ljuljački u Hrvatskoj. Mogućnosti gađanja lukom i strijelom niti ne treba spominjati.