22. listopada 2024.

Područje Lovinca se pokazalo idealnim za susrete izviđača

Nacionalno okupljanje izviđača na širem području Općone Lovinac u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske imalo je 2022. godine izvrsne rezultate i iskustva. Isto tako su se sami izviđači putam društvenih mreža i izjava medijima izjašnjavali kako im je susret s Likom i ovdašnjim ljudima nezaboravan doživljaj. Izviđače je tada došao bodriti i župan ličko-senjski Ernest Petry, dok je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić s njima bio svakodnevno u kontaktima.

„Tada smo ugostili preko tisuću mladih iz cijele Hrvatske. Cijelo okupljanje je proteklo bez ijednog incidenta, na radost okupljene mladosti, njihovih organizatora i roditelja.

Manje skupine izviđača posjećivali su ovo područje i poslije toga pa se nadamo kako će se slično okupljanje ponoviti. Mi smo uvijek na dispoziciji takvim događajima i ukoliko im bilo što bude potrebno mi ćemo im pomoći.

Međutim, izviđači su vrlo skromni i za užitak na terenu treba im jedino čista priroda, a toga u Lovincu ima na pretek. Imamo povreme upite izviđača u vezi narednog susreta i iskreno vjerujem da će se slično okupljanje ove godine ponoviti“, vjeruje načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić.