22. listopada 2024.

Posjetili smo restoran udaljen svega 15 kilometara od Plitvičkih jezera i iz njega izašli i više nego oduševljeni

Vozeći se starom cestom prema moru, točnije državnom cestom D1 od smjera Plitvica prema Korenici, uočili smo restoran „Vila Velebita“ sa prepunim parkingom i odlučili stati i vidjeti zbog čega restoran koji na sam pogled nije toliko upečatljiv, broji toliko posjetitelja. 

No, nakon što smo sjeli i kušali hranu, sve nam je bilo i više nego jasno.

Smješten na samoj cesti između Plitvica i Korenice, “Vila Velebita” ima savršenu lokaciju s obzirom na prometnu dionicu i turističko područje. Dočekao nas je srdačan i ljubazan konobar koji nas je brzo smjestio za stol, a usluga je bila iznimno brza i efikasna.

Nismo dugo čekali na jelo, ali čak i da jesmo, isplatilo bi se. Porcije su obilne, a okus hrane je nevjerojatan. Sve na tanjuru izgledalo je kao iz snova. Mi smo se odlučili za ćevapčiće na kajmaku i punjenu vješalicu s mladim krumpirom, svježim povrćem na žaru, ajvarom i lukom. Tanjur je izgledao poput umjetničkog djela, a okusi su bili izvanredni.

Kako bismo napravili malo mjesta za desert, odlučili smo se za predah uz viljamovku posluženu u predivnim čašicama.

Za desert smo odabrali baklavu i čokoladni kolač, i nakon tog iskustva nismo sigurni što je bolje, glavno jelo ili desert.

“Vila Velebita” je definitivno preporuka za sve koji traže finu hranu i ugodnu atmosferu u blizini Plitvica, ali i za one koji ogladne putem do mora!