22. listopada 2024.

FOTO / Dan otvorenih vrata Strukovne škole Gospić i Gimnazije Gospić

Strukovna škola Gospić i Gimnazija Gospić obilježile su Dan otvorenih vrata, pružajući učenicima završnih razreda osnovnih škola uvid u znanja, vještine i aktivnosti njihovih učenika. 

Strukovna škola Gospić, za iduću školsku godinu 2024./2025., planira upisati 144 učenika u sedam obrazovnih sektora. Važna novost je povratak smjera ekonomist, dok neće biti obrazovnog programa turističko-hotelijerski komercijalist. Uz to, istaknuto je potpuno usklađivanje obrazovne politike s potrebama tržišta rada za nadolazeću školsku godinu.

Učenici Gimnazije Gospić ponosno su predstavili svoja postignuća na raznim natjecanjima diljem Hrvatske, ali i na europskim projektima na kojima sudjeluju, što je izazvalo oduševljenje među svima.

Uz ravnateljicu Gimnazije Gospić, Anelu Serdar Pašalić, ravnateljicu Strukovne škole Gospić Barbaru Tomljenović Jurković, ravnatelja OŠ dr. Jure Turića, Ivicu Radoševića, Dan otvorenih vrata svojom nazočnošću uveličala je i zamjenica župana Ličko-senjske županije, Jasna Orešković Brkljačić. 

Kroz Dan otvorenih vrata, učenici su imali priliku bolje upoznati ponudu obrazovnih programa,talentu i predanosti mladih generacija. Svi prisutni su složni u ocjeni da je ulaganje u obrazovanje mladih ključno za stvaranje prosperitetne budućnosti za Ličko-senjsku županiju i šire.