22. listopada 2024.

Da li će nam vrijeme dopustiti da Prvi maj provedemo na otvorenom pogledajte u ovotjednoj vremenskoj prognozi 

Za početak tjedna, Gospić i okolna područja imat će privilegiju uživati u pretežno sunčanom i toplom vremenu u ponedjeljak i utorak. Umjerena naoblaka bit će prisutna na nekim mjestima, posebno u unutrašnjosti, dok će vjetar biti slab do umjeren. Međutim, od srijede očekuje se promjena vremena s dolaskom oblaka, kiše i pljuskova.

Minimalne jutarnje temperature kretat će se između 8 i 14 stupnjeva Celzijusa, dok će maksimalne dnevne temperature dosezati između 21 i 25 stupnjeva. Za vikend se prognozira zahlađenje, s maksimalnim dnevnim temperaturama od 15 stupnjeva.

Slična situacija očekuje se i za područje Otočca, s minimalnim jutarnjim temperaturama između 5 i 10 stupnjeva Celzijusa te maksimalnim dnevnim temperaturama od 20 do 24 stupnja. Pogoršanje vremena očekuje se od srijede popodne, s nastavkom loših vremenskih uvjeta kroz naredne dane.

Stoga, oni koji planiraju proslaviti Prvi maj na otvorenom prostoru trebali bi biti spremni na promjenljivo vrijeme i moguće pljuskove, posebno od srijede poslijepodne panadalje.

Foto: Pexels.com