22. listopada 2024.

Proljetni uspon na Oštru i Metlaču

Planinarsko društvo Željezničar poziva sve ljubitelje prirode i planinarenja na uzbudljiv doček proljeća na prekrasnim vrhovima Oštra i Metlača. Ovaj događaj, dio njihove obilaznice “Četiri godišnja doba na Oštri i Metlači”, održat će se u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine.

Dan započinje prvim usponom na Metlaču (800 m), koji organizira njihova podružnica iz Perušića. Polazak je predviđen u 9 sati ujutro, a okupljanje je planirano kod crkve sv. Nikole u Kaluđerovcu. Ovaj uspon pružit će sudionicima prekrasan pogled s vrha i obnoviti njihovu energiju.

Drugi uspon na Oštru (796 m) kreće u 14 sati s početka markiranog puta za Oštru, kod bivšeg doma u mjestu Podoštra. 

Na vrhu će sudionici imati priliku kupiti njihovu Obilaznicu “Četiri godišnja doba na Oštri”, te će dobiti prigodni pečat kao trajni podsjetnik na njihovu avanturu. I naravno, neće se zaboraviti najmlađi planinari – bit će nagrađeni slatkišima, dok će odrasli imati priliku nazdraviti čašicom.

Ovaj događaj prilika je za fizičku aktivnost, ali i za druženje u prirodi te uživanje u čarima proljeća. Sudionici mogu iskoristiti priliku da provedu vrijeme s obitelji i prijateljima, odmaknu se od svakodnevnih obveza, te obnove duh i tijelo.

Pridružite se u nedjelju, 24. ožujka 2024., i zajedno pozdravite dolazak proljeća u prekrasnoj Lici! 

Za više informacija o usponu na Oštru nazovite: 099 7439 987, a za Metlaču: 098 955 1582. Također ih možete kontaktirati putem e-mail adrese: tajnik@pdzeljeznicargospic.com

Napomena: Svi sudionici izleta potvrđuju da su upoznati s programom i zahtjevima izleta, te sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Najbolje iz Like