22. listopada 2024.

„Vodarica Marta“ iza sebe ima niz vrlo uspješnih nastupa

Na brojnim tradicijskim izložbama diljem Like već godinama vrlo uspješno nastupa Učenička zadruga „Vodarica Marta“ iz gospićke OŠ  „dr. Jure Turić“. Posjetitelji rado razgledavaju i kupuju artikle s njihovog štanda znajući da im je ekološki pristup osnovni radni postulat, uz vrlo ukusne i svakako znalački izrađene i oblikovane proizvode. Što će nam ova Učenička zadruga ponuditi ove godine pitali smo ravnatelja škole Ivicu  Radoševića.

-Prema dogovoru s predsjednicom zadruge Anom Ivanetić i njezinim kolegicama Udruga „Vodarica Marta“ ovoga proljeća ipak neće saditi krumpir i češnjak. Težište aktivnosti bit će proizvodnja brojnih vrsta pekmeza, džemova i sokova. Uz savjete mentora izrađivat će se brojni suveniri i uporabni predmeti tako da će ponuda ove učeničke zadruge i dalje biti vrlo raznolika i kvalitetna, pojasnio nam je ravnatelj škole Ivica Radošević.

Gootovo da ne prođe neka tradicijska izložba na kojoj zbog izvrsnog štanda i maštovitih  kreacija „Vodarica Marta“ ne osvoji neku nagradu ili priznanje.

Najbolje iz Like