22. listopada 2024.

Predstava za djecu i mlade “Sunce djever i Neva Nevičica” Kazališta Mala scena uskoro stiže u Gospić

Priča oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić, “Sunce djever i Neva Nevičica”, dobila je novo ruho nakon trideset godina zahvaljujući Mateju Meštroviću. On je Nevinu priču pretvorio u glazbenu na svoj jedinstven način. Kroz čudesnu glazbu i nevjerojatne rekvizite, dobro poznata priča postaje uzbudljiva avantura, pružajući gledateljima priliku da postanu junaci i junakinje te aktivno sudjeluju u radnji.

Buga Marija Šimić, kćer poznate Vitomire Lončar i Ivice Šimića kroz lik Neve Nevičice, oživljava priču koja će vas ostaviti bez daha, nasmijati i uzbuditi. 

Slavna bajka Ivane Brlić-Mažuranić slavi dobrotu srca i veliča one koji, usprkos izazovima bogatstva i slave, slijede svoje osjećaje. Velika snaga ove bajke i cijelog književnog opusa Ivane Brlić-Mažuranić ogleda se u mogućnosti da se priča priča iznova, a pouka djela primjenjuje na svakoga čovjeka, neovisno o vremenu u kojem živi. Ova predstava spaja tradiciju i suvremenost, pružajući jedinstveno iskustvo gledateljima, a na vama je da dođete, pogledate i uvjerite se u isto!

Predstavu možete pogledati 12. ožujka 2024. godine u Kinu Korzo s početkom u 11:30 h.

Najbolje iz Like / Foto: Pexels.com