22. listopada 2024.

FOTO / Članovi ŠRU Pastrva Gračac označili početak ribolovne sezone

Ožujak je donio početak ribolovne sezone, a članovi Športsko-ribolovne udruge “Pastrva” iz Gračaca nisu propustili priliku da označe ovaj važan trenutak tradicionalnim lovom i druženjem proteklog vikenda. Okupivši se kod svog objekta u blizini jezera Štikada, dvadesetak entuzijasta krenulo je u avanturu koja je obilježila početak sezone ribolova.

Unatoč kiši koja je povremeno padala, a kasnije i jakom vjetru koji je otežavao uvjete za ribolov, nekolicina najupornijih članova odlučila se okušati u lovu. Nažalost, osim nekoliko grgeča, velike sreće na ribolovu nije bilo. No, to nije pokvarilo raspoloženje, jer je atmosfera bila ispunjena zbog početka sezone i zajedničkog druženja.

Nakon što su se vratili s ne previše obilatim ulovom, članovi su organizirali ručak kako bi se opustili i podijelili ribolovne priče jedni s drugima. Iako vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni, ekipa je uspjela uživati u roštilju, boćanju, te opuštenim razgovorima.

Ovo tradicionalno okupljanje označilo je početak još jedne ribolovne sezone za ŠRU “Pastrva”, a članovi su se složili da je važnost druženja i zajedničkih aktivnosti jednako bitna kao i sama aktivnost ribolova. S obzirom na entuzijazam i zajedništvo koje vlada među članovima, možemo očekivati još mnogo uspješnih ribolovnih izleta u budućnosti.

Najbolje iz Like