22. listopada 2024.

Obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča

Danas, 21. veljače 2024. godine, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan turističkih vodiča, dan posvećen stručnosti, entuzijazmu i predanosti vodiča koji obogaćuju putnička iskustva širom svijeta.

Turistički vodiči igraju ključnu ulogu u interpretaciji kulturne baštine, povijesti i znamenitosti destinacija koje posjećuju, oni pružaju putnicima ne samo informacije već i daju mogućnost turistima da se povežu s mjestima koje posjećuju.

Ovaj dan posebno je važan za prepoznavanje rada turističkih vodiča i njihovog doprinosa turističkoj industriji. Njihova stručnost, ljubav prema putovanjima i sposobnost da inspiriraju putnike čine ih nezamjenjivim dijelom svakog putovanja

U mnogim gradovima diljem svijeta održavaju se posebni događaji, seminari i obilasci kako bi se istaknula uloga i važnost turističkih vodiča, pa je tako i Nacionalni park Plitvička jezera danas odao počast svojim vodičima i informatorima koji svakodnevno dijele ljepotu i bogatstvo Plitvičkih jezera s posjetiteljima iz cijelog svijeta.

Ovaj dan također pruža priliku putnicima da izraze zahvalnost vodičima koji su ih vodili kroz neprocjenjiva putnička iskustva.

Svim turističkim vodičima diljem svijeta želimo sretan Međunarodni dan i zahvaljujemo im na neprocjenjivom doprinosu u oblikovanju putničkih iskustava širom svijeta!

Najbolje iz Like / Foto: Canva.com