22. listopada 2024.

U Grabovaču počeli stizati i prvi autobusi

PERUŠIĆ U vrijeme ni proljeća ni zime prvi posjetitelji počeli su stizati u PP Grabovaču, diveći se spektakularnim oblicima špilje Samograd. Tako je bilo i protekloga vikenda, samo što su ovoga puta po prvi puta ove godine počele stizati ekskurzije u autobusima. Potvrdila nam je to ravnateljica ove ustanove Jelena Milković.

-Vikend  koji je iza nas bio je s dinamikom posjetitelja sličan prethodnima, uz prosječnih 30-40 posjetitelja dnevno. Simptomatično je to što su mnogi posjetitelji stizali autobusima, kao prvim znakom uobičajenih dolazaka u PP Grabovača.

Oni mlađi odmah su željeli obići hobitsku kuću i fotografirati se uz nju, oni stariji hrlili su u špilju Samograd. Važno je da je PP Grabovača ove godine oživjela znatno prije redovnih početaka obilazaka. Svi su posjetitelji doma otišli puni najljepših dojmova, bez obzira na uzrast, rekla nam je ravnateljica ustanove Jelena Milković. Na popisu aktivnih posjetitelja ovog bisera sve se više uključuju osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske.

Najbolje iz Like